Dolar 34,0590
%0.24
Euro 37,6244
%-0.12
Altın 2.741,160
%0.47
Bist-100 9.700,00
%-0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Japonya yolcusu

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Japonya yolcusu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve hayat arkadaşı Valerie Trierweiler, 6-8 Haziran günleri arasında Japonya'yı ziyaret edecek. Japonya Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Fransız liderin gelecek ay Tokyo'yu ziyaret...

  • Ege Postası
  • 07.05.2013 - 09:12
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve hayat arkadaşı Valerie Trierweiler, 6-8 Haziran günleri arasında Japonya'yı ziyaret edecek.

Japonya Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Fransız liderin gelecek ay Tokyo'yu ziyaret edeceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Hollande ile Trierweiler'in, Japonya imparatoru ve imparatoriçesi ile görüşeceği ve onurlarına verilecek yemeğe katılacakları belirtildi. Japonya Başbakanı Şinzo Abe de Cumhurbaşkanı Hollande ile bir araya gelecek. Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Hollande'ın ziyaretinin iki ülke ilişkilerini daha da ileriye götüreceğini kaydetti.

İLİŞKİLER, PEKİN YÜZÜNDEN GERİLMİŞTİ
Bu arada, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Tokyo'da bugün temaslarda bulunacak. Fabius, Japon mevkidaşı Fumio Kishida ile görüşecek. Ziyaret öncesi Japonya'nın önde gelen gazetelerinden Asahi'ye konuşan Fabius, Paris ile Pekin arasındaki sıcak ilişkilere rağmen Japonya ile ilişkileri geliştirmek istediklerini vurguladı. "Japonya ile ilişkilerimizi özellikle ekonomi alanında geliştirmek istiyoruz." diyen Fabius, Pekin'in de "anahtar bir dost" olduğunu belirtti.

Paris ile Tokyo arasındaki ilişkiler, Fransız bir şirketin Çin'e yaptığı askeri malzeme satışı nedeniyle gerilmişti. Fransız DCNS adlı şirketin, Çin'e sattığı askeri malzeme, Tokyo'nun tepkisini çekmişti. Hükümet sözcüsü Yoshihide Suga, Tokyo'nun satışla ilgili rahatsızlığını Paris'e ilettiğini açıklamıştı. Tokyo ile Paris arasında iyi ilişkiler olduğuna dikkat çeken Suga, konuyu diplomatik yollarla çözmek istediklerini söylemişti. Tokyo, ada krizi yaşadığı Çin'in donanmasının güçlenmesinden çekiniyor. Senkaku krizi nedeniyle iki ülke arasında gerginlik bulunuyor. Çin gemilerinin ada etrafına gelerek Japon egemenliğini de çiğnemesi Tokyo'nun tepkisini çekiyor. Çin ise "Diayou" diye adlandırdığı adaların kendisine ait olduğunu savunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.