Dolar 34,2503
%0.03
Euro 37,5865
%-0.12
Altın 2.921,510
%0
Bist-100 9.110,00
%0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fransa'dan AB'ye: Türkiye'ye taviz verilmemeli

Fransa'dan AB'ye: Türkiye'ye taviz verilmemeli

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Türkiye'ye insan hakları ve vize serbestisi konularında taviz verilmemesi gerektiğini söyledi, 72 kriterin tamamının Haziran'a kadar yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 13.03.2016 - 10:28
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye’nin Avrupa’ya mülteci akınını durdurması karşılığında Avrupa Birliği’nin insan hakları ya da vize serbestisi konularında taviz vermemesi gerektiğini söyledi.
İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile görüşmesi sonrası konuşan Fransa Cumhurbaşkanı, ‘insan hakları ve vize serbestisi konularının Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerde bir şeffaflık faktörü olması gerektiğini’ söyledi.
Türkiye ile yürütülen sürecin önemine dikkat çeken Hollande, ‘vize serbestisi olabilir ancak bu sadece izlenen yol haritasına göre mümkün’ ifadelerini kullandı.
“72 kriterin tamamına uyulursa Haziran’da vize serbestisi prensibi olabileceğine dair anlaşmaya varıldı” diyen Hollande, “Eğer kriterler karşılanmazsa, Haziran’da vize serbestisi de olmayacak” diye konuştu.
(hurriyet.com.tr)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.