Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuarcılıkta 100'üncü yıla doğru

Fuarcılıkta 100'üncü yıla doğru

82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında gerçekleştirilen, günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte kaybolmaya başlayan iletişim araçlarından “mektup” yazma etkinliği “100’üncü Yıla Doğru” devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 07.09.2013 - 10:02
İZMİR - Aynı zamanda kompozisyon içerikli de olabilecek mektuplar, fuar süresince ve sonrasında, İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasında bulunan “100. Yıla Doğru” sandığına atılabilir; ya da İZFAŞ Kültür Sanat Şefliği’ne elden teslim edilebilir.
“Düşünün, hayal edin, bekleyin: Yıl 2031! Uluslararası İzmir Fuarı 100 yaşında! Ne ols? Nasıl ols? Nerede ols? / Ne olmas? …Ve bize yazın lütfen!” sloganıyla organize edilen “100’üncü İEF’ye Mektup” etkinliği; 100’ncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nı gerçekleştirecek kuşakların şimdiden yetişmesi, gençlerde ve çocuklarda fuar farkındalığı yaratılması amacıyla düzenlendi.



Şimdiden 100’üncü İEF’ye ulaşmayı önlerine hedef olarak koyduklarını ve bugünün çocuklarının 18 yıl sonrasının yetişkinleri olacağını belirten İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Geleceğin fuarlarını bugünün gençleri ve çocukları yapacak. İzmir ve ülkemiz için tarihsel önemi olan fuarımızın daha uzun yıllar yaşamasını arzuluyoruz. Geleceğin büyükleri olan gençlerimiz, çocuklarımız 100’ncü İEF’de de fuarımızı sahiplensin, bizden sonraki kuşaklar bu bayrağı devir alsın istiyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz yıl gençlere ulaşmayı hedeflemiştik. Bu yıl 82’nci İEF’de hedefimizi büyüterek, gençlerden sonra çocuklara da ulaşmaya çalıştık” dedi.
Örs; Amacımız, İzmir’in simgesi olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nı daha uzun yıllar sürdürmek. Bunun olabilmesi için fuarın gençlerle, çocuklarla, kısacası gelecek kuşaklarla buluşması gerekiyor. Bu bağlamda geçtiğimiz yıl fuara gençlik aşısı yaptık, bu çabamız bu yıl da devam etti” diye konuştu.
Örs, ayrıca bu çalışmanın günümüzün toplumsal yaşamıyla gelecek arasında bir köprü işlevi göreceğine de dikkati çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.