Dolar 34,5424
%0.18
Euro 36,0063
%-0.62
Altın 3.005,890
%1.48
Bist-100 9.550,00
%1.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuatavni'den MİT casusluğu çıktı

Fuatavni'den MİT casusluğu çıktı

‘Fuatavni’ olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ancak bu iddiayı reddeden Başbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit: MİT’ten 20 bin kişilik paralel listesi aldık. Bunu abilere verdik.

  • Ege Postası
  • 26.07.2016 - 10:20

Polis ve yargıda yapılan operasyonları önceden tahmin etmesiyle bilinen, Gülen örgütüne yakın Twitter fenomeni Fuatavni’ye bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınanBaşbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit, ifadesinde “MİT’in İDB’ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi mühendisler aracılığıyla temin ettik” dedi.

Fuatavni'de çember daralıyor; Dili örtüşüyor

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre ifadesinde yazışmaları üç gün içinde imha eden ‘lagle’ ve ‘Tango’ isimli programları kullanarak Selman isimli kişinin talimatıyla İstihbarat Daire Başkanlığı’nda (İDB) çalışan Burak isimli kişiyle irtibat kurup talimatları yerine getirdiğini anlatan Koçyiğit, kendisine teknik ve bilgi işlemdeki mühendislerin işlerini takip etme görevinin verildiğini söyledi.

2013'TE BOCALAMA OLDU

Ardından Selahattin isimli biri vasıtasıyla Furkan isimli başka biriyle tanıştığını ve kullandıkları programlar üzerinen dosya transferi yaptıklarını belirten Koçyiğit şöyle konuştu: “2013’te İDB’de yönetimin değişmesinden sonra bizde bir bocalama oldu, örgütün İDB’den veriye ihtiyacı vardı. Selahattin abinin talimatıyla mühendislerden İDB’de işimize yarayacak verileri istedim. Mühendisler Burak ve Haşim verileri USB, CD ve hard diskte getirmeye başladı. Evlerinde ya da açık alanda teslim ediyorlardı. Bende bu bilgileri açık alanda Furkan’a veriyordum. MİT’in İDB’ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi mühendisler aracılığıyla temin ettik.”

TANGO'YU 30 BİN KİŞİ KULLANIYORDU

Kullandıkları haberleşme programı ‘Tango’nun 30 bin civarında örgüt elemanı tarafından kullanıldığını belirten Koçyiğit, darbe girişimi akşamını da şöyle anlattı: “Darbeyi öğrendikten sonra mühendislerle bilgi işlem şubesini korumak gerektiğini yazdım. Harekete geçtiler ve bir kısmı Yıldız’daki İDB’nin yakınlarında yakalandılar.Son kullandığımız haberleşme programı ‘Tango’ idi ve bunu 30 bin civarında örgüt elemanı kullanıyordu. Yaptıklarımdan pişmanım, temin ettiğim verilerin devletin gizli bilgi ve belgeleri olduğunu biliyordum.”

'FUATAVNİ 8-10 KİŞİLİK GRUPTU'

Koçyiğit, Fuatavni olduğu iddialarını da reddederek, bu Twitter profilinin yurtdışında yaşayan 8-10 kişilik bir grup olduğunu söyledi: “Benim Fuatavni kullanıcı adlı Twitter profili olduğum ifade edilmişse de bu doğru değil. Bu profili kullananlar yurtdışında yaşayan 8-10 kişilik gruptan oluşmaktadır.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.