Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
GAP'ta yenilenebilir enerji eğitimi verilecek

GAP'ta yenilenebilir enerji eğitimi verilecek

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) tarafından yürütülen Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında 9 ilin ilgili kişilerine yenilenebilir enerji eğitimi verilecek. Pazartesi günü...

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 17:36
GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) tarafından yürütülen Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında 9 ilin ilgili kişilerine yenilenebilir enerji eğitimi verilecek. Pazartesi günü başlayacak eğitimler Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile İzocam Yalıtım Eğitim Merkezi (İYEM) arasında yapılan protokol doğrultusunda GAP Bölgesi'ndeki uygulayıcı kurumların kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla 9 farklı ilden profesyonellerin katıldığı eğitimlerin üçüncüsü, 24-27 Aralık tarihlerinde Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde düzenlenecek.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim ve kullanımın yaygınlaştırılması, 'Ekonomik Kalkınmanın Gerçekleştirilmesi' başlıklı gelişme ekseni altında bulunan eylemlerden birisi olarak GAP Eylem Planı’nda yer alıyor. Bu eylem kapsamında, ilk olarak GAP Bölge Kalınma İdaresi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile işbirliği içerisinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımının ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması(YEEV) projesi geliştirildi. 2009 yılının son çeyreğinde başlayan proje kapsamında öncelikle Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği konusunda stratejik yol haritası hazırlandı ve bir eylem planı oluşturuldu. Eylem planının; GAP illerindeki kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi, bilinç artırma faaliyetleri ve pilot projeler vasıtasıyla hayata geçirilmesi öngörülüyor. Bu doğrultuda, GAP Bölgesi’ndeki 9 ilin uygulayıcı kamu kurumlarında görevli teknik personele yönelik kapasite geliştirme, kurumlarla işbirliği oluşturma ve bilgi paylaşımı sağlanması amacıyla 24-27 Aralık tarihlerinde Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde Enerji Verimliliği ve TS-825 Isı Yalıtım Kuralları Eğitimi verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.