Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
GMKA 15. ilçe çalıştayını Havran'da düzenledi

GMKA 15. ilçe çalıştayını Havran'da düzenledi

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), bölge planı çalışmalarına devam ediyor. Bölgedeki her ilçeye gidecek olan GMKA, 15. çalıştayını Havran’da düzenledi. Çalıştayda konuşan Genel Sekreter...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 10:55
Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), bölge planı çalışmalarına devam ediyor. Bölgedeki her ilçeye gidecek olan GMKA, 15. çalıştayını Havran’da düzenledi. Çalıştayda konuşan Genel Sekreter Mustafa Gündoğan, planlamayı doğru yapmanın yolunun istişareden geçtiğini bildirdi.

GMKA, 2014-2023 TR 22 Güney Marmara Bölge Planı çalışmalarına, Havran’da düzenlediği çalıştayla devam etti. İlçedeki kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör, oda, borsa, siyasi parti temsilcileri, kooperatifler, köy muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve fikir önderleriyle birlikte sektörlerin mevcut durumları ve gelecek vizyonları masaya yatırılarak fikir alışverişinde bulunuldu. Çalıştaya Havran Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu da katıldı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Gündoğan, ajans olarak ikinci bölge planı çalışmaları kapsamında ilçelerde çalıştaylar düzenlediklerini kaydetti. İlk bölge planının 2010-2013 yılları arasını kapsadığı bilgisini vererek, "Şimdi çalışmalarını yürüttüğümüz bölge planı ise 2014-2013 yılları arası 10 yıllık dönemi kapsayacak. İstişareye, katılımcılığa dayanan bir belge olması, bizim için önemli bir nokta. Bölge planı sadece ajansın planı olmamalı, bölgenin planı olmalı. Bunun yolu da katılımcılık." dedi.

İlçelerde yapılan çalıştayların esas amacının, oraları tanımak olduğunu söyleyen Mustafa Gündoğan, “Havran'ı en iyi sizler bilirsiniz. Birinci derecede o ilçenin söz sahibi kişilerinden, gelecek vizyonunu belirlemesini istiyoruz. Planlama konusunda işimizi doğru yapmaya çalışıyoruz. 2023’de nasıl bir Havran hayal ettiğinizi dile getirmenizi istiyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra strateji çalışmalarına geçildi. Katılımcılardan, Havran için problem gördükleri konuları söylemeleri ve çözüm için fikir üretmeleri istendi. Üretilen çözümler, eşzamanlı olarak ortak bir belgede kayıt altına alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.