Dolar 34,1769
%0.04
Euro 38,1642
%0
Altın 2.916,950
%-0.11
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
GTO’dan e-fatura ve e- defter uyarısı

GTO’dan e-fatura ve e- defter uyarısı

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı (GTO) Eyüp Bartık, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik fatura düzenleme zorunluluğu kapsamında 1 Eylül tarihinde başlayacak elektronik fatura (e-fatura) ve 2014 yılında başlayacak elektronik defter...

  • Ege Postası
  • 11.08.2013 - 14:16
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı (GTO) Eyüp Bartık, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik fatura düzenleme zorunluluğu kapsamında 1 Eylül tarihinde başlayacak elektronik fatura (e-fatura) ve 2014 yılında başlayacak elektronik defter (e-defter) uygulamasına geçiş konusunda oda üyelerini uyardı.

    Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle bazı mükellef gruplarına e-fatura düzenleme şartı getirildi. Söz konusu mükelleflerin 1 Eylül 2013 tarihine kadar e-fatura uygulamasına başvurmaları ve 2013 yılının sonuna kadar fiilen e-fatura sistemini kullanmaya başlamaları gerekiyor. GTO Başkanı Eyüp Bartık, konuyla ilgi oda üyelerini uyararak gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Başkan Bartık, "Kolalı gazoz, içki, tütün, ithal veya imal eden şirketlerden mal alan 2011 yılı brüt satış hasılatı 10 milyon TL olan tüm mükelleflerin yanı sıra madeni yağ lisansına sahip ve 2011 yılı brüt satış hasılatı 25 milyon TL olan mükelleflerin elektronik fatura düzenleme kapsamına alındı. 1 Eylül 2013 tarihinde başlayacak e-fatura ve 2014 yılında başlayacak e-defter uygulamasına geçiş konusunda gerekli hazırlıklar yapılmalıdır." dedi.

    Bartık, uygulama kapsamındaki çok sayıda mükellefin yeni düzenleme ile ilgili bilgi sahibi olmadığı için gerekli alt yapının oluşturulması için bu uygulamanın makul bir süre ertelenmesi yönünde girişimlerde bulunduklarını ifade etti. Bartık, bu konuda yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle bazı mükellef grupları e-fatura ve e-defter kapsamına dahil edildi. Düzenleme uyarınca kolalı gazoz, içki, tütün ithal veya imal eden şirketler ile madeni yağ lisansına sahip mükellefler 1 Eylül 2013’e kadar e-fatura uygulamasına başvurarak, 2013 yılı sonuna kadar e-fatura kullanmaya başlayacaklar. Yeni düzenlemenin makul bir süre ertelenmesi için girişimlerimiz sürüyor. Çünkü uygulama kapsamındaki çok sayıdaki mükellef yeni düzenleme ile ilgili yeterli bilgi sahibi değil. Yine söz konusu uygulama ciddi teknolojik altyapı ve personel eğitilmesi zorunluluğunu doğurmaktadır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.