Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazetecilerin seçim heyecanı

Gazetecilerin seçim heyecanı

Yönetim içindeki anlaşmazlık nedeniyle olağanüstü genel kurul kararı alınan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde bugün sandık kuruldu. Gazetecilerin seçim heyecanı

  • Ege Postası
  • 06.04.2016 - 13:38
ABDÜLHAKİM KÜÇÜK / HABER SERVİSİ - İzmirli gazeteciler, olağan genel kuruldan bir yıl sonra, bu kez olağanüstü toplandı, yeniden sandık başına gitti. Seçimde Abdi Karagözoğlu, Deniz Kezer, Misket Dikmen ve Oğuz Serdar Örnek’in listeleri olmak üzere 4 liste yarışacak.



İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’ndaki genel kurul 10.00’da başladı. 851 üyeli cemiyette olağanüstü genel kurulda başkan adayları konuşma yaparak hedeflerini ve vaadlerini sıraladı. Cemiyet üyeleri büyük ilgi gösterdiği seçimde Misket Dikmen mavi, Abdi Karagözoğlu beyaz, Oğuz Örnek mor, Deniz Kezer de kırmızı oy pusulasıyla yarışıyor. 

DİVAN BAŞKANI BİMEN
Seçim oturumunda ilk olarak divan başkanı seçimi yapıldı. Kongrenin divan başkanlığına Levent Bimen seçildi. Divan başkanlığı seçiminin ardından açılış konuşması yapan İGC Başkanı Dikmen bir yılda yapılan çalışmaları anlattı, denetleme kurulu ve denetim raporunu okudu.

"GAZETECİ OLMAYANIN CEMİYETTE NE İŞİ VAR'”
Raporların okunması sonrası Mutlu Tuncer söz aldı. Cemiyet yönetimini ve Başkan Misket Dikmen’i eleştiren Tuncer, “Gazeteciler Cemiyeti gazetecilerin sivil toplum örgütü olmaktan çıkarılmıştır. Bir siyasi partinin arka bahçesi ve TRT derneği haline getirilmiştir. TRT üyelerinde birkaç kişi almadan seçim kazanılmayacağı açıkça ortada. Gazeteci olmayanların cemiyette ne işi var. Cebinde basın kartı taşıyan herkes bugünün şartlarında gazeteci değildir" dedi.

Bunun üzerine Başkan Yardımcısı Murat Atila da cevap hakkı doğduğunu belirterek söz aldı. Atila, “Burası gazetecilerin er meydanı. Bir kişi mi var burada bizi eleştire? Mutlu Tuncer burada kimin gazeteci olacağına tek başına karar versin. Soru sormanın adabı vardır. Sorulan soruları içinde hakaret içeren kelimeler kullanmayın" diyek konuştu. Ardından dilek ve temenniler alınarak başkan adaylarının konuşmasına geçildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.