Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’den Japonya’ya  ‘barış’ köprüsü

Gaziemir’den Japonya’ya ‘barış’ köprüsü

Japonya’da düzenlenen “Barışçıl Bir Gelecek için” isimli uluslararası gençlik konferansına katılan Gaziemir’li gençlerin sunumu, en başarılı sunum seçildi. Gaziemir Belediyesi’nin destekleriyle konferansa katılan gençler başarılarını Başkan Şenol’la paylaştı.

  • Ege Postası
  • 17.09.2013 - 10:00
İZMİR- Bu yıl Japonya’nın Hiroşima kentinde üçüncüsü düzenlenen “Barışçıl bir gelecek için” isimli uluslararası gençlik konferansında Türkiye’yi Gaziemirli 3 genç temsil etti. Almanya, Rusya, Çin, Tayland ve Japonya’dan gençlerin katıldığı konferansta ülkemizi Eda Kılıç, Ece A. Cengiz ve Miraç Günal temsil etti. Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle konferansa katılma şansı bulan gençlerin, ‘barış’ konulu sunumları konferansın en başarılı sunumu seçildi. Uluslar arası arenada başarı kazanmanın haklı gururunu yaşayan gençler, kente döner dönmez Başkan Şenol’u ziyaret etti, başarılarını paylaştı. 

“Sizler barış elçilerimizsiniz”
Foruma katılan ve en başarılı sunumu yapan gençlerin başarılarını kutlayan Başkan Şenol, dünya barışında gençliğin önemine değindi. Bu yıl 16’ncısını düzenledikleri Uluslararası Çocuk Şenliği ile kültürler arası kaynaşmayı sağladıklarını vurgulayan Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğin sahibi olan çocuklarımızın, gençlerimizin aklındaki düşmanlık ve savaş kelimelerinin yok edilmesi, yerine barış kavramının yerleşmesini istiyoruz. Dünya barışında çocukların rolü çok büyük. Bu yüzden çocuklara, gençlere barış ve dostluk kavramı tam olarak öğretilmelidir. Gençler bizim barış elçilerimiz.” Şenol, göreve geldikten sonra tarihe sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için özel çalışmalar yaptıklarını da anlattı.

Her şey barış için
Yeni kültürler tanımanın kendilerine sağladığı katkıyı anlatan Ece A. Cengiz ve Eda Kılıç, forumda yaşadıkları tecrübeyi şu cümlelerle aktardı: “Biz barış için neler yaptığımızı anlattık, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nden, Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsettik. Gazi’nin barış için, çocuklar için neler yaptığını anlattık. Hazırladığımız sunumun, konferansın en iyi sunumu seçilmesi bizi gururlandırdı.” Başkan Şenol’a kendilerine böyle bir şansı tanıdığı için teşekkür eden gençler, üstünde konferansa katılanların isimlerinin ve imzalarının yer aldığı balık figürünü armağan etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.