Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gece intihar mesaisi, gündüz hak mücadelesi

Gece intihar mesaisi, gündüz hak mücadelesi

​Çiğli Belediyesi’nde yaşanan taşeron krizi yeni trajedileri de beraberinde getirmeye devam ediyor. 713 KAFESAN işçisinin kaderini belirleyecek ihale süreci devam ederken, taşerona karşı eylem yapan bir belediye çalışanı gece saatlerinde intihar girişiminde bulundu. Olay sonrasında hastaneye kaldırılan belediye işçisi Gürkan Karakaya, tedavisin ardından taburcu olurken, sabah saatlerinde soluğu belediye binası önüne alarak taşerona karşı düzenlenen eylemde yerini aldı.

  • Ege Postası
  • 30.05.2014 - 11:46
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son dönemde yaşanan taşeron krizi ile sıkça gündeme gelen Çiğli, dün gece yine hareketli anlara sahne oldu. Yaşadığı bunalım sonrasında soluğu eski belediye binasında alan belediye çalışanlarından Gürkan Karakaya, girdiği bunalım sonrasında intihar girişiminde bulundu. Olay yerine yetişen sağlık birimleri ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabası neticesinde son anda ölümden dönen 34 yaşındaki Karakaya, sabah saatlerinde hastaneden taburcu oldu. İntihar mesaisinin ardından sabah saatlerinde yeniden belediye binası önüne gelen KAFESAN işçisi, sendika tarafından düzenlenen “Taşerona hayır” eylemine katılarak hak mücadelesine devam etti.  


 
 
“TAŞERON GELİRSE ATLARIM”
Gece saatlerinde intihar mesaisine sahne olan Çiğli’de facianın eşiğinden dönüldü. Belediyede yaşanan taşeron krizi sonrası psikolojik ve ekonomik bunalıma giren ve işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan KAFESAN personeli Gürkan Karakaya 23:30 sularında eski belediye binasına gelerek intihar girişiminde bulundu. Anadolu Caddesi üzerinde yer alan eski belediye hizmet binasının üçüncü katına çıkan 34 yaşındaki Gürkan Karakaya, camdan atlama teşebbüsünde bulundu. Çiğli Belediye Başkanı  Hasan Arslan’ı görmek istediğini belirterek, taşerona geçmek istemediğini ve işini kaybetmekten korktuğunu söyleyen 10 yıllık belediye çalışanı Karakaya, kendini aşağıya atacağını, eyleminden de vazgeçmeyeceğini duyurdu. Çevrede bulunan vatandaşların ihbarları üzerine olay yerine gelen sağlık birimleri ve itfaiye ekiplerinin tüm girişimlerine rağmen, binadan atlamakta ısrarcı olan Karakaya, “Yardım etmeyin, atlayacağım” diyerek kendisini boşluğa bıraktı.
 
BAŞKAN ARSLAN HASTANEDE ZİYARET ETTİ
Olay gerçekleştiği sırada binanın önünde hava yastığını açan itfaiyenin son andaki çabası ile ölümden dönen belediye işçisi Karakaya, hava yastığının tam olarak şişmemesi nedeniyle beton zemine çarptı. Karakaya, daha sonra olay yerinde hazır bulunan sağlık ekipleri tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi’ni acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Belediyenin Makine İkmal Dairesi biriminde 10 yılı aşkın süredir çalışan KAFESAN işçisi Gürkan Karakaya, olay sonrasında herhangi bir yaralanmayla karşı karşıya kalmazken, intihar girişimini itfaiye ekiplerinin çabası sonrasında yara almadan atlattı. Olayın ardından gece saatlerinde hastaneye gelerek işçisini ziyaret eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, geçmiş olsun dileklerini ileterek, kendisiyle kısa bir görüşme gerçekleştirdi.
 
“700 İŞÇİ ARKADAŞIM İÇİN KENDİMİ FEDA EDECEKTİM”
Taşeron firmada çalışmak istemediğini belirten belediye personeli Gürkan Karakaya ,“O anda hiçbir şeyi düşünemedim. 700 arkadaşım için kendimi feda ediyordum. Çiğli’de taşerona karşıyız. Yıllardır bunun için mücadele veriyoruz. Ucuz iş gücü, emek sömürüsü ve güvencesiz çalışmaya karşı duruyoruz. İsyanımız da bundan. Taşeron yüzünden Soma’da 300 kardeşimiz yaşamını yitirdi. Belediyeye kırgınım. CHP’li bir belediyenin buraya taşeronu kendi eliyle getirip, çalışanını teslim etmesi doğru değil. 700’ü aşkın işçi kardeşimin kazanılmış hakları ellerinden gidiyor. Burada sadece benim durumum önemli değil. Tüm arkadaşlarım gibi benim de maddi sıkıntılarım var. Yaşadıklarımız ortada. 10 yılı aşkın süredir bu belediyeye hizmet ediyorum, bunu hak etmedim. Bir ay sonra ne olacağımızı düşündükçe içim kararıyor. Gece yaşadığım bu bunalım sonrasında da film koptu ve böyle bir eyleme giriştim” şeklinde açıklamada bulundu.
 
SENDİKADAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
713 belediye işçisinin örgütlü bulunduğu Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin ise yaptığı açıklamada personele sağduyu çağrısında bulunarak, benzer gelişmelerin yaşanmamasını dilediklerini belirtti ve şöyle konuştu: “İşçi arkadaşımızın eylemi sembolik bir eylem değildir. Her fırsatta taşeronun ölüm demek olduğunu dile getiriyoruz. Bu basit bir olay değil. Arkadaşlarımızın çalışma koşulları ve aldıkları ücretler ortada. Birçok işçimizin ekonomik sıkıntıları var ve borç içerisinde. Ekonomik bunalım ve psikolojik baskı had safhada. Bunların görülmesi gerekiyor. Çok şükür ki, başına bir şey gelmedi ve üzücü bir olay yaşanmadı. İntihar girişimini doğru bulmuyorum, ancak yaşanan bu dramı görmezden gelemeyiz. Bir kez daha tekrar ediyorum, taşeron ölümdür, zulümdür, güvencesiz çalışmaktır. İntihar etmek çare değil, taşerona karşı hep birlikte kararlı bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.