Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gece nöbette gündüz gökyüzünde

Gece nöbette gündüz gökyüzünde

Türkiye’nin 3 bin metre üzeri zirveden atlayan tek kadın yamaç paraşütü pilotu İzmirli Elif Varol gece hemşire, gündüz gökyüzünde. Elif hemşirenin yeni hedefi ise Erciyes ve Ağrı’dan atlamak.

  • Ege Postası
  • 11.11.2014 - 10:45
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde ameliyathane hemşiresi Elif Kıvanç Varol, gece nöbetlerinin dışındaki zamanını yamaç paraşütüne ayırıyor. Gökyüzünde ilklere imza atan güzel hemşire, Hasandağı ve Toros dağlarının en yüksek zirvelerinin bulunduğu Aladağlar’ın Emler zirvesinin ardından bu hafta Erciyes Dağı sonra da Ağrı Dağı’nın zirvesinden atlayan ilk kadın yamak paraşütü pilotu olmaya hazırlanıyor.

HEDEF: 5 ZİRVE UÇUŞU

Varol, 2008’de EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyathanede çalışmaya başladı. Bu arada hobi arayışına giren Varol, ilk uçuşunu Manisa’da yaptı. Fethiye’de uçtu. Yamaç paraşütü meraklısı arkadaşlarıyla zirveye tırmandı. İlk kez geçen yıl Hasandağı’ndan uçuş yapan Varol, “Hasandağı’ndan ilk kış uçuşu yaptık. Eylülde Toroslar’ın Aladağlar silsilesinin Emler Zirvesi’nden 3 bin 724 metreye 13 kiloluk çantayla çıkıp tek başıma uçtum. Bu hafta Erciyes’e gideceğim.

Sonrasında da Büyük Ağrı’dan uçmak

istiyorum. Şu anda 3 bin metre üzerine tırmanıp yamaç paraşütü yapan da ilk kadınım. En az 5 tane 3 bin metre üzeri zirveden uçan
yamaç paraşütü pilotu olmak istiyorum” dedi.

YAŞAMAK KADAR RİSKLİ

Hobisi sayesinde ameliyathanedeki yüksek gerilimi adrenalinle dengeleme şansı bulduğunu söyleyen Varol şöyle konuştu: “Bu spor yaşamak kadar riskli. Kurallara uygun hareket ederseniz risk minimuma iner.” (BUGÜNGAZETESİ)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.