Dolar 32,5745
%0.18
Euro 35,0500
%0.22
Altın 2.456,190
%0.84
Bist-100 10.521,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Geleceğin kaşifleri NASA’nın eğitim yaklaşımıyla yetişecek

Geleceğin kaşifleri NASA’nın eğitim yaklaşımıyla yetişecek

Uzay Kampı Türkiye, STEAM (İngilizce’de fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) yaklaşımını uzay bilimleri eğitiminde kullanacak.

  • Ege Postası
  • 06.10.2016 - 14:11

Videokonferans bağlantılarıyla yürüttülecek Geleceğin Kaşifleri Programı’na (FEP) başvurular başladı. 2014’de başlatılan ve kısa sürede 23 okuldan 250 öğrencinin dahil olduğu programda uzay bilimleri, interaktif eğitimler aracılığıyla öğretiliyor.

Bu yıl düzenlenecek programa katılan öğrencilere videokonferanslar aracılığıyla “Görev Armaları", “Uzayda Oyuncaklar", “Uzayda Yaşama ve Çalışma" “Güneş Sisteminde Tatil", “Mars’a Yolculuk", “Gezegen Avcıları" ve “Gizemli Haberciler" başlıklı konular hakkında eğitimler verilecek. Öğrenciler NASA’nın desteklediği yapılandırmacı öğrenme yaklaşımı ve AB projelerinden edinilen çıkarımlarla oluşturulan eğitim paketlerini kullanarak aktiviteleri uygulamalı olarak yapacaklar; çalışmalarını planlanan videokonferans oturumlarında Uzay Kampı Türkiye’de görev yapan Uzaktan Eğitim Uzmanıyla paylaşacaklar. Okulların kayıt yaptırabildiği programa katılan öğrenciler, Uzay Kampı Türkiye’de 6-12 Ağustos 2017 döneminde düzenlenecek 6 günlük Geleceğin Kaşifleri Zirvesi’ne katılarak; yıl boyunca yaptıkları çalışmalarını kurulan bilim fuarında paylaşacaklar. Proje katılımcıları uzay bilimleri eğitimlerini Uzay Kampı Türkiye’nin eğitim merkezinde yer alan uzay mekiği ve uzay istasyonu simülatörleriyle; sanal uzay uçuşu, dijital planetaryum, Mars gezgini gibi interaktif eğitim araçlarını kullanarak tamamlamış olacaklar. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.