Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genç fidanlar Emrah’la buluştu

Genç fidanlar Emrah’la buluştu

Yurt içinde ve dışında 50’den fazla tırmanış gerçekleştirerek Türkiye’yi temsil eden ve geçtiğimiz ağustos ayında Datça’da zıpkınla balık avlarken sığ su bayılması sonucu hayatını kaybeden milli dağcı Emrah Özbay’ın ismi bu kez fidanlarla yaşayacak.

  • Ege Postası
  • 05.04.2015 - 13:54
Şubat ayında Kaynaklar’da doğa yürüyüşü parkuru üzerinde Emrah Özbay adına çeşme yaptıran Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, bu kez de Uzundere ağaçlandırma sahasında genç dağcı adına 2 bin fidanlık hatıra ormanı oluşturdu. Şenlik havasında geçen fidan dikme törenine Emrah Özbay’ın annesi Perihan Tamusta, ablası Hülya Özbay, yeğeni Rüya Gökçe ile çok sayıda dağcı arkadaşı katıldı. Oğlu adına oluşturulan hatıra ormanına ilk fidanı diken anne Perihan Tamusta tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Kulüp, Emrah Özbay’ın tırmanış yaptığı diğer illerde de benzer hatıra ormanları oluşturmayı planlıyor.
 
Emrah Özbay’ın çok iyi bir eğitmen olduğunu söyleyen Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Orhan Kozan, “Emrah görev yaptığı okulda birçok genç fidanlar yetiştirmişti. Biz de onun izinden giderek genç fidanları onunla buluşturduk. Bu ormanın ilkini Emrah’ın yaşadığı İzmir’de oluşturduk. Bundan sonrakini onun hayatını kaybettiği Datça’da, diğerini birçok tırmanış yaptığı Niğde Aladağlar’da, Kayseri’de yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.