Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Başkan Dokuzcan İzmir turuna başladı!

Genel Başkan Dokuzcan İzmir turuna başladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın 3 günlük İzmir programı Menemen’de başladı. Dokuzcan partinin İzmir’deki kadın meclis üyeleriyle bir araya geldi. Yerel seçimlerde seçilmiş kadın sayısını arttırmak zorunda olduklarını söyleyen Dokuzcan, bunun gerçekleşmesinin erkek üyelerin kadınlara vereceği değerden ve kadınların kendi aralarındaki kıskançlıkları bir kenara bırakmalarından geçeceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 13:52
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, İzmir İl Kadın Kolları’nın hazırladığı üç günlük program kapsamında İzmir’e geldi. Dokuzcan kentteki ilk gününde CHP’li kadınlarla birlikte Menemen’e çıkarma yaptı.PM Üyesi Saniye Nazik Işık, Kadın Kolları İzmirli MYK üyeleri ve İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku da Dokuzcan’a eşlik etti.Dokuzcan ilk olarak CHP Menemen İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı’nın ikinci durağı Menemen Belediyesi Kültür Merkezi oldu. Dokuzcan, İzmir’deki ilçe belediye, Büyükşehir ve il genel meclisi CHP’li kadın meclis üyeleriyle bir araya geldi.

DOKUZCAN:ALGIYI KIRALIM

“Yerel yönetimlerde kadına ulaşmak daha kolay ancak neden kadınlar bu alana uzak duruyor” diyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, “Meclisteki oranlar yüzde 10’a gelirken yerelde binde bir de kalıyoruz. Oysa parti içi demokrasinin de yerel demokrasinin de temel noktası kadın… Kadın olmadan seçim kazanmak mümkün değil… İktidarın yumuşak karnı da kadındır en kolay manipüle ettiği konuda kadın sorunlarıdır.Kadınlara karşı bir ön yargı var.Bu önyargılar neden oluşuyor. İktidar algı yönetimi üzerine çalışıyor çünkü…. Özellikle kadınlar üzerine uyguluyor. Bu algıyı kırmak için çalışmalıyız” dedi.

PARTİLİ ERKEKLERE SESLENDİ
Kadınlar olarak örgütlülüklerini arttırmak zorunda olduklarının altını çizen Dokuzcan hem partili kadınlara hem de partinin erkek üyelerine önemli mesajlar gönderdi. Erkeklerden tek bir şey istediklerini söyleyen Dokuzcan, “ Cumhuriyetin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği değeri CHP’li her erkek üyeden istiyoruz. Bu olunca yerel seçimlerde daha çok kadınımız seçilecek” dedi.

KISKANÇLIKLARA DİKKAT ÇEKTİ

Partili kadınlar arasında zaman zaman yaşanan kıskançlığa değinen Dokuzcan, “ .Erkekler tartışıyor ancak bir bakmışsınız bir zaman sonra yemek yiyorlar birlikte... İki kadın birbirine yan baktı mı ömür boyu sürebiliyor. Erkeklerden bir talebimiz oldu. Peki biz ne yapacağı? Biz kızlar takımında nasıl davranacağımızı öne çıkartacağız. Bu takım içinde herkesin önemli görevi var. Öncelikle bunu bilin. Kadınlar önce kendi aralarında eşitlik sağlayacak. Kadın dayanışmasının yolu kadınlar arası eşitlikten geçiyor. Bunu sağlayınca sol da açık yol da açık” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN’DEN GÜLDÜREN VE DÜŞÜNDÜREN ÖRNEK
“Bayanların medeni cesareti bizden daha fazla” diyen Menemen belediye Başkanı Tahir Şahin,bu doğrultuda İlçe Başkanı İsmail Akıncı ve eşi Fatma Akıncı’nın arasında yıllarca önce yaşanan bir olayı  “ İlçe başkanımla eşi Fatma Akıncı birbirlerine küsmüş. Her ailede oluyor. Yazıyla mektupla anlaşıyorlar…İsmail Başkan’ın ertesi gün duruşması var. Yazı yazıyor eşine ‘beni 7:30’da uyandır diye. Sabah 9:00 oluyor İsmail Bey kalkıyor yanında bir not, ‘İsmail Bey saat 7:30 kalk” ifadeleriyle anlattı salondaki herkesi gülümsetti.

Menemen Belediye Başkanı Şahin sözlerini, “Kadınların girmedikleri sokak çalmadıkları kapı kalmadı seçimlerde... Onların başarısıyla bugünlerdeyiz. Eşime ve Menemen Kadın Kolları’na teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

AKINCI: SEÇİMLERDE KADINLARIN BAŞARIDA PAYI YÜZDE 70

CHP Menemen İlçe Başkanı İsmail Akıncı,konuşmasının başında AK Parti’nin iç ve dış politikalarını eleştirdi.Türkiye’deki 2921 belediye başkanından 27 tanesinin kadın olduğuna dikkat çeken Akıncı, son tüzük kurultayında yüzde 33’lük kadın kotasını hatırlattıktan sonra “ Uzun zamandır ilçe başkanıyım. Seçim çalışmalarında kadınların payı başarıda yüzde 70’dir. Neden peki seçilmişlerde yoklar.Kabahatin çoğu kadınlarda…Hadi kadın kardeşlerim olaya el koyun.Ben razıyım biraz da analar yönetsin dünyayı işte o zaman yaşanılası bir dünya olur” dedi

ERTUĞ: SİYASETTE KADIN OLMAK ZOR
Menemen Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serpil Ertuğ, siyasette kadın olmanın zor olduğunu güç ve sabır gerektirdiğini belirtirken, kadının dört çocukla eve kapatılmak istendiği dönemden geçtiklerini bu nedenle CHP’li kadınlara büyük iş düştüğünü ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.