Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'basamak' uyarısı: PM aday sayısı düşebilir

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'basamak' uyarısı: PM aday sayısı düşebilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM’nin milletvekilliği ve belediye başkan adaylığı için basamak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak “zaman ayırabilecek, mücadele edecek isimlere ihtiyaç var” dedi. PM adaylık sayısının bu açıklamadan sonra düşeceği ifade edildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan flaş 'basamak' uyarısı

  • Ege Postası
  • 03.02.2018 - 14:02

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- CHP’nin 36. Olağan 'Adalet ve Cesaret' Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) adaylığı için başvurular Ankara Spor Salonu girişinde başladı. CHP yöneticileri, kurultayda, 8’i Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan toplam 60 kişilik Parti Meclisi (PM)için aday adayı sayısının 800'ü aştığını ifade ederken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM’yi basamak görmeyin açıklamasından sonra sayının düşeceği iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada Parti Meclisi’nde mücadele edecek isimlere ihtiyaç duyulduğunu ve bu nedenle gücü ve zamanı olan isimlerin bu göreve talip olması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun “Kimse PM’yi milletvekilliği ve belediye başkanlığı için basamak olarak düşünmesin, bu tür talepleri olanlar PM’ye adaylığı düşünmesin uyarısında bulundu. Kurultayda sayının bine yaklaşabileceği iddia edilmesine rağmen sayının bu açıklamadan sonra düşeceği ifade edildi.  2 yıl önce yapılan kurultayda Parti Meclisi’ne aday sayısı 462 olmuştu.
Kurultayda CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından sunulacak 52 kişilik anahtar PM listesinin belirlenmesi için Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak ve Bülent Tezcan görevlendirildi. CHP’de kurultayda belirlenecek en yetkili organ olan Parti Meclisi belediye başkan adaylarını belirliyor. CHP Genel Başkanı'nın 'A takımı' olarak nitelendirilen Merkez Yönetim Kurulu da (MYK) bu 60 kişiden seçiliyor. Ayrıca Parti Meclisi adaylığı milletvekilliğine giden yol olarak görülüyor. Büyük çekişme yaşanması beklenen Parti Meclisi’nin 4’te 3 oranında değişebileceği de gelen iddialar arasında.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.