Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genelkurmay: Fenerbahçe Orduevi içindeki konut askeri alanda bulunmaktadır

Genelkurmay: Fenerbahçe Orduevi içindeki konut askeri alanda bulunmaktadır

Genelkurmay Başkanlığı, TOKİ ile imzalanan protokol kapsamında, İstanbul/Fenerbahçe Orduevi içinde inşa edilen 10 daireli korumalı konutun uygulama imar planına göre askeri alanda bulunduğunu açıkladı.     Genelkurmay...

  • Ege Postası
  • 09.09.2013 - 11:34
Genelkurmay Başkanlığı, TOKİ ile imzalanan protokol kapsamında, İstanbul/Fenerbahçe Orduevi içinde inşa edilen 10 daireli korumalı konutun uygulama imar planına göre askeri alanda bulunduğunu açıkladı.

    Genelkurmay Başkanlığı, orduevi içinde inşaa edilen korumalı konutla ilgili iddiaları yaptığı yazılı açıklama ile cevaplandırdı. Açıklama şöyle: “Fenerbahçe Orduevi içerisindeki tüm parsellerin hazine adına tescilleri sağlanmıştır. Mevcut durum itibariyle tescilli parsellerin mülkiyet ve tahsis sorunu bulunmamaktadır. Yola cephesi bulunan parsel üzerinde 2006 yılında inşa edilen yeni orduevi binasına yapı ruhsatı alınmış, orduevi arazisinde parselasyon (ifraz/tevhit) çalışmaları ise devam etmektedir. Fenerbahçe Orduevi arazisinden kıyı kenar çizgisinin geçirilmesi ile ilgili olarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hazırlanan proje, 10 Ağustos 2013 tarihinde askıdan indirilerek kesinleşmiş, 23 Ağustos 2013 tarihinde de İstanbul İnşaat Emlak Bölge Başkanlığınca imar ve ruhsat işlemlerine, Kadıköy Belediyesi Başkanlığı nezdinde başlanmıştır.”

    Açıklamada, İstanbul Beylerbeyi’nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'na ait Vardiya Personeli Yatakhane binasının, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı arasında 26 Nisan 2005 tarihinde imzalanan Kasımpaşa Takas Protokolü kapsamında yaptırılmakta olduğu ifade edildi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, önceden 6 kat olarak planlanan projenin, 2 bodrum 1 zemin 2 normal kat olmak üzere toplam 5 katlı olarak inşaatı tamamlandığını, çevre düzenleme ve alt yapı faaliyetleri devam ettiği ifade edildi. Açıklamada, binanın ruhsat işlemlerinin, protokol gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı sorumluluğunda yürütüldüğü vurgulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.