Dolar 34,2081
%0.08
Euro 37,9076
%-0.49
Altın 2.927,770
%1.1
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gerekçe 'Olağanüstü hizmet'

Gerekçe 'Olağanüstü hizmet'

Rıza Sarraf'ın 4 akrabası ve 2 şirket çalışanı ''Türkiye'ye ekonomik alanda olağanüstü hizmet yapacakları'' gerekçesiyle Türk vatandaşlığına alınmış.

  • Ege Postası
  • 28.12.2013 - 09:54
ANKARA - Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonunda tutuklanan İranlı iş adamı Rıza Sarraf'ın, babası, ağabeyi, ağabeyinin eşi ve çocuğu ile bir şirket çalışanı ve eşinin ''Türkiye’ye ekonomik alanda olağanüstü hizmetleri geçeceği'' gerekçesiyle Türk vatandaşlığına alındığı belirlendi.
Sanatçı Ebru Gündeş ile evlendiği için eş durumundan T.C vatandaşı olan Sarraf'ın, akraba ve çalışanlarının da vatandaş yapılması için, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in bizzat talimat verdiği, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün İstanbul Valiliğine yazdığı yazıda belirtildi.  Bu yılın Mayıs ayında yapılan vatandaşlık başvurusu,2 ay içinde sonuçlandırıldı ve 6 kişi Bakanlar Kurulunun 22 Temmuz 2013 günlü kararı ile Türk vatandaşı yapıldı.
NESRİN-CAN-ARAS-AYSEL
Sarraf ve akrabaları ile çalışanları için Türk Vatandaşlığı kanununda yer alan '' Türkiye’ye sanayi tesisleri getiren veya bilimsel, teknolojik, ekonomik, sosyal, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda olağanüstü hizmeti geçen ya da geçeceği düşünülen kişi'' statüsü uygulandı.
Yasada ''İstisnai Vatandaşlık'' olarak geçen bu madde uyarınca Sarraf'ın babası Hossein Zarrab, ağabeyi Mohammad Zarrab eşi Nassrın Yeganeh, oğlu Sam Zarrab, şirket çalışanı Arash Mıandoabchıan ve eşi Parisa Bıgdeli, T.C vatandaşı yapıldı. Bu kişiler vatandaş olurken isimlerini de değiştirdiler. Baba ''Hüseyin'', ağabey ''Can'', eşi ''Nesrin'', oğlu ''Sam'', çalışanı ''Aras'' ve eşi de ''Aysel'' ismini aldı. (Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.