Dolar 34,1338
%0.07
Euro 38,2385
%0.19
Altın 2.930,200
%0.54
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gezi Parkı eylemi destekçisi avukatlar, SP Genel Başkanı Kamalak’a saldırdı(2)

Gezi Parkı eylemi destekçisi avukatlar, SP Genel Başkanı Kamalak’a saldırdı(2)

Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Adliyesi önünde Gezi Parkı eylemlerinde polisin şiddet kullanmasını protesto eden Ankara Barosu üyesi bir grup avukatın saldırısına uğradı. Kendisi gibi avukat olan eşi Zübeyde Kamalak...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 15:21
Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ankara Adliyesi önünde Gezi Parkı eylemlerinde polisin şiddet kullanmasını protesto eden Ankara Barosu üyesi bir grup avukatın saldırısına uğradı. Kendisi gibi avukat olan eşi Zübeyde Kamalak ile birlikte Gezi Parkı eylemcilerine destek açıklamasına katılan Kamalak, açıklamanın ardından
bugün duruşma salonuna alınmayan başörtülü eşi Avukat Zübeyde Kamalak'la ilgili söz almak isteyince avukatlar Kamalak’ı ‘provakatörlükle’ suçlayarak tepki gösterdi. Avukatlar, Kamalak’ı konuşturmamak için üzerine yürüyerek alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Adliye önünde görevli güvenlik güçleri, Kamalak’ın çevresini sararak fiili saldırı girişimine izin vermedi.

Ankara Barosu’nu üye bir grup avukat, ‘şiddete son, acil demokrasi’ sloganıyla Gezi Parkı eylemlerinde polisin kullandığı şiddeti protesto için adliye önünde toplandı. Grup adına konuşan Ankara Baro Başkanvekili Sema Aksoy, polisin eylemcilere yönelik şiddetinden avukatların da etkilendiğini, sorumluların görevden alınmasını istedi. Mustafa Kamalak, açıklamanın ardından bugün sabah duruşmaya alınmayan başörtülü avukat eşi Zübeyde Kamalak ile ilgili söz almak istedi. Kamalak’ın üzerine yürüyen avukatlar, konuşturmak istemedi. Protestolar arasında konuşmaya çalışan Kamalak ise eşi Zübeyde Kamalak'ın başörtülü olduğu gerekçesiyle yaşadığı sıkıntıları anlatmaya çalıştı. Grubun ‘polis şiddetini kınıyor musun’ sözlerine cevap veren Kamalak, her türlü şiddeti kınadığını ifade etti. Anayasa’nın 133. maddesine göre herkesin mahkeme kararlarına uymak zorunda olduğunu vurgulayan Kamalak, “Yaşasın baro diyorsunuz. Başörtüsü kararına rağmen bir meslektaşımız salondan atılmıştır. İnancından dolayı başını örttüğü için meslektaşımız duruşmadan atılmıştır. Siz başörtüsünden dolayı atılmasına razımısınız.'" diye konuştu.

Kamalak, polisin attığı gaz bombasının fişeğini kendisine gösteren bir eylemciye, ‘Ona da şiddetle karşı çıkıyorum. Ben onu alkışlamıyorum.” karşılığını verdi. Gezi eylemleri destekçisi avukatlar alandan ayrılmaya çalışan Kamalak’ın ardından yuhaladı. Kamalak, yanındaki avukatlarla birlikte alandan ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.