Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gezi eylemcilerinin bursu kesilecek mi'

Gezi eylemcilerinin bursu kesilecek mi'

Gezi Parkı olaylarına katılan öğrencilerin burslarının kesileceği doğru değil"

  • Ege Postası
  • 31.07.2013 - 12:35
 ANKARA- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gezi Parkı olaylarına katılan öğrencilerin bursunun kesileceği yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirterek "Bu yönde bir gündemimiz olmadı. Aklımızdan dahi geçmedi." dedi. İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Ankara'da ortaklaşa düzenlediği 'Spor Müsabakalarının Güvenliği Çalıştayı' öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gezi Parkı olaylarına katılan öğrencilere burs verilmeyeceğine veya burslarının kesileceğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyledi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetmeliği'nde bir değişiklik olmadığını anlatan Kılıç, böyle bir durumun akıllarının ucundan bile geçmediklerini vurguladı. "Bu yönde bir gündemimiz olmadı." diyen Kılıç, basında çıkan haberlerin yalan olduğunu kaydetti.

 Gezi Parkı olaylarının gelecek sezonda futbol tribünlerinde de devam edeceğine yönelik bir soruya Bakan Kılıç, "Stadyumlarda olağanüstü tedbir almamızı sağlayacak duyumlar bizde mevcut değil." ifadelerini kullandı. Stadyumlarda sıradışı gelişmeler olması durumunda polislerin ve savcıların mevcut kanuna göre gereğini yapacaklarını söyledi.

  Elektronik bilet uygulamasıyla ilgili bir soruya da Kılıç, uygulamanın ilk etapta şampiyon kulüplerin bulunduğu 5 statta uygulanacağını açıkladı. Daha sonra uygulamanın Süper Lig başta olmak üzere diğer liglerde de hayata geçirileceğinin altını çizdi. (Cihan)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.