Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Girişimci adaylarına fırsat

Girişimci adaylarına fırsat

İZMİR'de sivil toplum örgütü, üniversite, yerel yönetim ve meslek kuruluşu işbirliğiyle girişimci adaylarının desteklenmesi, yeni iş alanları yaratılması ve işsizliğin azaltılması amacıyla oluşturulan "Girişim Kampüsü" girişimci adaylar ve yeni iş fikirlerini bekliyor. Proje kapsamında ilk üç dereceye giren iş fikri ve bir sosyal girişimcilik projesine toplamı 15 bin TL olan ödüller verilecek.

  • Ege Postası
  • 11.12.2015 - 13:38
Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (Liyakat Derneği), Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, Bornova Belediyesi, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ortaklığıyla gerçekleşecek olan "Girişim Kampüsü'nün" dördüncüsü için işbirliği protokolü Yeşilhova Höyüğü Yaşam Merkezi'nde imzalandı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Keskin, Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve sponsor KİPA Kurumsal İletişim Direktörü Nil Timur'un katıldığı protokol töreninde girişimcilik deneyimlerini anlatması için davet edilen İzmirli girişimci Siren Ertan da katıldı.

Proje kapsamında Ege Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen eğitim programında adaylar girişimcilik ile ilgili akademik eğitimlere katılacaklar. Girişimci adaylarının iş fikirleri jüri tarafından değerlendirilecek. Elemeyi geçen adaylar iş hayatından gelen kişilerden de eğitim alacak. Girişim Kampüsü Projesine 18 yaşının doldurmuş, daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış, iş fikirlerinin yer aldığı projelerle 22 Ocak 2016 tarihine kadar başvurabilecek. Jüri değerlendirmesi sonrası ilk üç dereceye giren iş fikrine ve bir sosyal girişimcilik projesini toplam 15 bin TL para ödülü verilecek. Birinci 6 bin TL, ikinci 4 bin TL, üçüncü ve sosyal girişimcilik projesi 2 bin 500'er TL ödülün sahibi olacak.

Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, dernek olarak girişmicileri, yeni fikerleri destiklemeyi bu sayade işsizliğin azalmasına katkıda bulunmuya misyon olarak yüklendiklerini söyledi. Sürdürebilir sosyal sorumluluk projesi olarak üniversiteyle yaptıkları işbirliğiyle 2012 yılında başladıkları Girişimcilik Kampüsü'nü Bornova Belediyesi ve son olarak İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin de desteklediini belirten Eskinazi, "Yeni fikirler ve genç beyinlere destek oluyoruz" dedi.

Prof. Dr. Jülide Keskin ise her sene verdikleri mezunların iş dünyasında rekabet içinde var olmaya çalıştıklarını, birey olarak varolabilmek ve insiyatif alabilmenin girişimcilik ve inovatif davranışla mümkün olabileceğini söyledi. Türkiye'de erken girişimcilik endeksinde Ege Bölgesi'nin yüzde 13 ile birinci sırada olduğunu ancak kapanan şirket oranlarına baktığımızda da 1 yıl içinde kapanan şirketler sıralamısındada önde olduğunu belirten Keskin "İş kurma anlamında sıkıntı çekmiyoruz ama sürdürülebilirlik ve katma değer yaratan inovatif işlerde problem var. Girişim kampüsü toplumdaki bu açığın giderilmesi için biraraya gelmiş gönüllü grubun çalışmasıdır. Sadece girişimcilik ve iş fikri yarışmasından öte sürdürebilirlik, eğitim, atölye çalışmaı ve iş dünyasının desteğinin alınması açısında çok önemli bir projedir" dedi.



Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, projeyi desteleyen sayısının her yıl arttığını söyledi. Belediye'nin kurduğu Kadın Kooperatifi'nde de bu projeden feyz aldıklarını belirten Atila "Projenin girişimcilik noktasında örnek, fırsat, umut olacağına inanıyoruz. Bornova'nın örnek kent olması hedefi vardı. Bunun için çalışıyoruz" dedi. İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, ülkelerin gelişmişlik ve geri kalmışlığının göstergelerinden birinin ülkenin sahip olduğu girişimcilik potansiyeli olduğunu söyledi. Mutlu "Girişimci ve işyeri varsa o ülkede işsizlik oranı azalmaktadır. Girişimcilik, fırsat, vizyon, değişim, yaratım gibi unsurları içeren dinamik süreçtir. Önemli olan değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmaktır. Genç ve kadınların iş dünyasında daha fazla var olmasını sağlayan bu projenin içinde olmak bize mutluluk veriyor" dedi. Proje sponsoru KİPA Kurumsel İletişim Direktörü Nil Timur ise 100 girişimci işadamının kurduğu KİPA'nın yeni girişmcileri desteklemekten dolayı çok heyecanlı olduklarını söyledi. 

Toplantıın konuğu olan İzmirli girişimci Sinan Ertan ise yaptığı konuşmada İzmir'in bu tür projeleri ihtiyacı olduğunu söyledi. Ertan "Evinde reçel yapmakla başlayan ev hanımının reçil kraliçesi olduğu, yine evinde dikiş diken bir kadının teksil partoruna dönüştüğü girişimcilik öykülerini dinledim. Steve Jobs'un hayatını anlatan bir film vizyona girdi. Jobs, girişimci olması ve kendini işine adaması dünyayı değiştirmiş olmayacaktı. Girişimcilik Kampüsü gibi projelerden umarım İzmir'de de bir dünyayı değiştiren daha çıkabilir. En büyük temennim budur" dedi. Konuşmaların ardından Girişimci Kampüsü protokolü imzalandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.