Dolar 34,2535
%0.04
Euro 37,5985
%-0.09
Altın 2.911,620
%-0.34
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Golden Age: Asla mağduriyet yok

Golden Age: Asla mağduriyet yok

Tatilcileri mağdur ettiği iddia edilen Yalıkavak’taki 4 yıldızlı Golden Age Otel’den iddialara cevap geldi.

  • Ege Postası
  • 06.09.2012 - 12:44

MUĞLA - 40 kişilik turist kafilesinin inşaat halindeki odalara yönlendirildiği iddialarının asılsız olduğu bildirilen açıklamada, sorunun daha önce otele rezervasyon yaptırmış 3 kişinin kendilerine gösterilen otel odalarının konumunu beğenmemeleri sonrasında yaşandığı kaydedildi. Olayın basına yansımasının ardından Bodrum Turizm İlçe Müdürlüğü’nün iki defa oteli denetlediği belirtilerek, inşaat halinde bulunan bloklarda hiçbir şekilde konaklama olmadığının resmi şekilde tespit edildiği söylendi. Açıklamada, “Haberde bahsi geçen inşaat halindeki odaların bulunduğu kısım otele ait, gelecek yıl sezonuna hazırlanan kısımdır ve asıl faaliyette olan bloktan 25 metre uzaktadır” deniliyor.

Otelin bağlı olduğu Öztanık Otelcilik ve Tur. Tic. AŞ yaptığı açıklamada, yılların verdiği tecrübe birikimine sahip, turizm ve otel işletmeciliği alanında Türkiye’nin gururu olmuş bir marka oldukları vurgulanarak, prestij sahibi bir şirket bünyesindeki bir otelde böyle bir skandalın yaşanmasının sözkonusu olmadığı belirtildi.

Öztanık Otelcilik ve Tur. Tic. AŞ’nin olayla ilgili açıklaması şöyle:

“Bahsi geçen haberde Otel Genel Müdürü Cemil Moralılar’ın ismi açıkça belirtilerek, Cemil Moralılar’ın haberin gerçekliğini doğrularmışcasına “Sorunun misafirleri başka bir otele yönlendirerek çözülmeye çalışılacağı” ve “Gereğinden fazla turist göndermişler. Kimseyi dışarıda bırakmayız. Kimsenin mağdur olmasını istemezdik” gibi beyanları, gerçekte hiçbir şekilde bu tarz bir açıklama yapılmadığı halde haberi inanılır ve gerçekçi kılmak adına yer almıştır. Yine hiçbir şekilde gerçekle alakası olmadığı halde 40 kişilik turist kafilesinin inşaat halindeki odalara yönlendirildiği duyurulmuştur ki, asla böyle olay yaşanmış değildir. Otele o gün konaklamak için gelen 2-3 kişinin (Sözkonusu kişiler tarafımızca Feriha Yılmaz, Esra Gökçe ve eşi olarak bilinmektedirler) haksız ve asılsız şikayetleri 40 kişilik turistin mağdur edilmesi gibi alakasız ifadelerle saptırılmış ve abartılmıştır. Bu ve benzeri ifadeler, gerçekle alakası olmayan kurgudan ibaret olmasına rağmen iddiaların doğruluk ve yerindelikleri araştırılmaksızın gerçekmişçesine kamuoyuna aktarılmıştır.

Öncelikle otelde hiçbir şekilde kapasitenin üzerinde rezervasyon yapılması gibi bir durum asla sözkonusu değildir. Çifte rezervasyon olarak adlandırılabilecek bu çeşit bir uygulama aynı zamanda idari ceza gerektiren ve yasak olan bir eylemdir ki müvekkil şirket oteli, gerek tecrübesi, gerekse 4 yıldızlı otel otelcilik anlayışının gereği olarak böyle bir uygulamaya izin vermeyecek bilince sahiptir. Haber konusu yapılmış “40 kişilik turist kafilesinin dışarıda bırakıldığı” şeklinde aktarılmış olay, aslında daha önce otele rezervasyon yaptırmış, yukarıda bahse geçen 3 kişinin kendilerine gösterilen otel odalarının konumunun beğenilmemesi sonrasında yaşanmıştır. Sözkonusu misafirlerin hiçbir şekilde çifte rezervasyon mağduru olmaları sözkonusu değildir. Kaldı ki haberde anlatılanın aksine, şahısların otele giriş yaptıkları tarihte otelde hiç kullanılmayan 4 yıldızlı otelden beklenebilecek her türlü konfor ve donanımı ihtiva eden boş odalar bulunmaktadır. Bu husus o tarihteki otel defteri kayıtlarından da kanıtlanabilicek niteliktedir.

Otele gelen ve haber konusu olan kişiler kendilerine gösterilen bu odalarda, oda cephelerinin denizi yeterince görmediği gerekçesiyle konaklamak istememişlerdir. Otel çalışanlarının cepheleri denizi gören diğer odaların dolu olduğu ancak gün içerisinde bu odalardan önceki rezervasyonlarına uygun iki tanesinin boşalacağı, gerekli temizlik yapıldıktan sonra dilerlerse buralarda konaklayabilecekleri beyanları üzerine, misafirler beklemek istediklerini belirtmişlerdir. Misafirlerin hiçbir şekilde haberde bahsi geçtiği gibi inşaat halinde ve kapıları olmayan, içeride işçilerin dolaştığı odalara yönlerdirilmesi sözkonusu olmamıştır. Haberde bahsi geçen inşaat halindeki odaların bulunduğu kısım otele ait, gelecek yıl sezonuna hazırlanan kısımdır ve asıl faaliyette olan bloktan 25 metre uzaktadır.

Bodrum Turizm İlçe Müdürlüğü sözkonusu gerçekdışı haberin duyurulması sonrasında iki defa oteli denetlemiştir. İş bu denetlemeler sonucunda yazılı tutanaklarla inşaat halinde bulunan bloklarda hiçbir şekilde konaklama olmadığı, otel odalarında yatak dahi bulunmadığı yazılı olarak resmi bir şekilde tespit edilmiştir. Haberde mağdur edildiği söylenen, ismi geçen şahıslardan bir kısmı ise halen otelde herhangi bir şikayet olmaksızın konaklamaktadır.

Golden Age Otel, 4 yıldızlı otel sınıfına yaraşır şekilde yıllardır Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Bodrum’da hizmet vermektedir. Skandal haberi konusu yapılmış otel, Zoover, Holidaycheck, Hotelpuan gibi dünyaca ünlü turizm sitelerinden 7,5-8 gibi ortalama puan sahibidir. Gerçekdışı olaylarla aktarılmış bu haber otelin ticari itibarına zarar verebileceği gibi aynı zamanda Bodrum ilçesinin turizm potansiyelini etkileyebilecek niteliktedir. Gerek haberin içeriğindeki gerçeğe aykırı ifadeler, gerekse de habercilik etiğine aykırı şekilde herhangi bir doğrulama ve kesinlik olmaksızın otel isminin açıkça teşhir edilmesi neticesinde doğmuş ve doğacak maddi ve manevi zararlara karşılık tüm hukuki haklarımız saklı tuttuğumu bildiririz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.