Dolar 34,1663
%0.01
Euro 38,2045
%0.1
Altın 2.918,120
%-0.07
Bist-100 9.700,00
%-0.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gönüllü liderler buluştu

Gönüllü liderler buluştu

Çiğli Belediyesi Avrupa Birliği Birimi tarafından yürütülen proje kapsamında geleceğin gönüllü liderleri bir araya geldi. Gönüllü liderlerin hazırladığı çocuk işçiliği ve az bilinen spor dallarına yönelik proje başta Başkan Metin Solak olmak üzere dinleyenlerden büyük beğeni topladı.

  • Ege Postası
  • 30.01.2013 - 10:43

İZMİR - Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Sınır Ötesi Gönüllülükte Yeni Yollar Projesi kapsamında Çiğli Belediyesi AB Birimi tarafından yeni projeler üretiliyor.  Gönüllülük projesi kapsamında İzmir’in çeşitli bölgelerinden 44 gönüllü lider adayı, Çiğli Belediyesi’nde bir araya geldi ve bir takım oluşturdu. Lise, üniversite ve doktora seviyesinden mezun öğrencilerin katılımıyla oluşan gönüllü lider takımı, önce proje yazım ve döngüsü konularında eğitim aldılar. Geleceğin gönüllü lider adayları daha sonra önemli sorunlardan biri olan çocuk işçiliği ve az bilinen spor dallarına yönelik proje ürettiler.

İş aletleri müzik aletine dönüşüyor

Projelerden ilki bugüne kadar çocuk işçi çalıştırmayan iki Avrupa ülkesi ile çocuk işçi sorunu yaşayan iki ülkeden sağlanan dört partner kuruluşla hazırlanarak Avrupa Birliği Bakanlığı’na gönderildi. Proje çocuk işçiliği sorununa dikkat çekmek için, çocuk işçilerin çalıştığı işyerinde kullandıkları iş aletlerine benzeyen ya da iş aletlerinden dönüştürülmüş müzik aletlerinin kullanıldığı bir müzik gurubu kurulmasını öngörüyor. Bu müzik gurubu çeşitli yerlerde bu aletlerle konser vererek sorunu gündeme getirecek.

 Az bilinen spor dallarına dikkat çekilecek

Gönüllü lider takımının hazırladığı ikinci proje ise ülkemizde pek tanınmayan spor dallarının tanıtımı. Ancak bu spor dallarının ucuz ve herkes tarafından yapılabilir olmasına özen gösteren lider takımı, özellikle mahallelerde bu bilinmeyen spor dallarının yapılabilmesini amaçlıyor.

“Sarhoş Atlar zamanı” izlendi

Çiğli Belediyesi Konferans salonunda bir araya gelen gönüllü liderler hazırladıkları bu projeleri anlattılar.  Ardından Türkiye, İran, Irak sınırında yaşayan, anne ve babalarının ölümünün ardından hayata tutunmaya çalışan çocukların öyküsünün anlatıldığı “Sarhoş Atlar Zamanı” filmi ilgiyle izlendi.

Karşılık beklemeden hizmet üretiyoruz

Gençleri büyük heyecanla dinleyen Çiğli belediye Başkanı Metin Solak, belediyenin karşılık beklemeden hizmet ürettiğini belirterek, geleceğin liderlerinin yetişmesine ön ayak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İletişimin önemine vurgu yaparak, gençlerin erken yaşlarda önemli deneyimler elde ettiklerini belirten Başkan Solak, “Sınırların kalktığı bir dünyada yaşıyoruz. Başka ülkelerde bizimle aynı sorunları yaşayan insanların olduğunu görüyor ve birlikte projeler üretiyoruz. Yaşanılan sorunlara dikkat çekiliyor aynı zamanda da gençler arasında önemli işbirlikleri yapılıyor. Günümüz iletişim çağı ve bizler de bu süreci takip ediyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.