Dolar 34,1993
%0.05
Euro 38,0875
%-0.02
Altın 2.906,420
%0.36
Bist-100 9.628,00
%-0.39

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gözler Dikili'ye çevrildi: Gök resmen aday

Gözler Dikili'ye çevrildi: Gök resmen aday

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in görevden el çektirilmesi sonrası başkanvekilliği seçimi saat 16:00'da yapılacak. Başkanlık koltuğuna resmi olarak ilk aday CHP'li meclis üyesi Rıza Gök oldu. Gök, "halkımızdan, örgütümüzden gelen talepler doğrultusunda başkanımız Sayın Osman Özgüven’in bıraktığı yerden bayrağı taşımaya, yaptığı hizmetlerin kaldığı yerden devamı için bu yüce göreve talibim" dedi.Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in İl Başkanı Ali Engin'e Yusuf Altıparmak'ı işaret etmesi, Gök'ünde adaylığını resmen açıklaması sonrası CHP'de Çiğli sonrası yeni bir kriz mi sorusu akıllara geldi.İl Başkanı Engin grup toplantısı öncesi meclis üyeleri ve ilçe başkanı ile son bir görüşme yapacak.

  • Ege Postası
  • 29.11.2012 - 17:31
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in Yargıtay tarafından cezasının onanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasından sonra bugün  saat 16:00’da gerçekleştirilecek başkanvekilliği seçimi öncesi CHP hareketli saatler yaşıyor. Geçtiğimiz hafta CHP’li 7 meclis üyesi ile toplantı yapan ve ‘içimizde fire vermeyelim’ telkininde bulunan İl Başkanı Ali Engin’in uzlaşı sağlamak adına meclis üyeleri ile dün son kez yapacağı bire bir görüşmeler belediyedeki yoğun işler nedeni ile gerçekleşmedi. 7 CHP’li, 3 AK Partili ve 1 MHP’li meclis üyesinin bulunduğu Dikili’de başkanvekili seçimi öncesi CHP grubunun alacağı karar merakla bekleniyor. Her ne kadar belediye başkanlığı seçimi Danıştay’dan gelecek yazı sonrası yapılacak olsa da başkanvekilliği seçiminin ayrı bir önemi var. Kulislerde CHP İl ve ilçe örgütünün başkanvekili seçilecek olan kişinin arkasında sonuna kadar durma kararı aldıkları konuşuluyor.

GÖK ADAYLIĞINI AÇIKLADI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ



GÖK RESMEN ADAY
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in görevden el çektirilmesi sonrası başkanlık koltuğuna resmi olarak ilk aday Rıza Gök oldu. Günlerdir konuşulan ve kimsenin ‘resmen adayım’ diyemediği Dikili için yapılacak seçimler öncesi CHP İl Y.K. Üyesi ve Dikili Belediye Meclis Üyesi Rıza Gök ‘ halkımızdan, örgütümüzden gelen talepler doğrultusunda başkanımız Sayın Osman Özgüven’in bıraktığı yerden bayrağı taşımaya, yaptığı hizmetlerin kaldığı yerden devamı için bu yüce göreve talibim’ dedi.

İL VE İLÇE ARASINDA KRİZ Mİ ÇIKTI'
Gök'ün adaylığını açıklamasının ardından olası bir kriz kapıya dayandı. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in geçtiğimiz hafta İl Başkanı Ali Engin'i arayarak Yusuf Altıparmak'ı önermesi sonrası Özgüven'in isteğine saygı duyan İl bu eksende Altıparmak'a meyilli duruyordu. Ancak geçtiğimiz gün yapılan ilçe toplantısında ilçe örgütünün Gök'e destek verme kararı alması ve Gök'ünde bu destekle adaylığını açıklaması CHP'de hareketli saatler yaşanmasına neden oldu.M
eclis üyeleri Sema Akıncı ile İsmail Tınay'ında başkanlık için nabız yoklamasının ardından yeni bir kiriz kapıya dayandı. Yaşananlar sonrası İl ve ilçe karşı karşıya mı soruları akıllara geldi. Çiğli'de Ensari Bulut'un vefatının ardından benzer bir süreç yaşayan CHP yeni bir kriz ile karşı karşıya kalmak istemezken, İl Başkanı Ali Engin akşam saatlerinde il yönetimini acil olarak topladı. İl toplantısında herhangi bir aday üzerinde yoğunlaşılmazken guruptan çıkacak karara meclis üyelerinin fire vermeden onay vermesi konusunda fikir birliğine varıldığı öğrenildi.  Engin saat 16:00'da  yapılacak seçim öncesi meclis üyeleri ve ilçe başkanı ile son bir görüşme yapacak. Grupta alınacak karara mecliste uyulmasını isteyecek. Engin yaptığı açıklamada "grup kararına uymayanlar partiden ihraç edilecek" dedi.

GRUPTA 8 KİŞİ
 OYLAMA YAPACAK

CHP’li meclis üyeleri İsmail Şerif Tınay, Yusuf Altıparmak,Sema Akıncı, Hüseyin Çelik,Sedat Öcal, Rıza Gök, Erdoğan Doğan ile İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener'in grupta yapacağı oylama sonucu çıkacak karar neticesinde meclisteki oylamada başkanvekili seçilecek.

AK PARTİ ADAY ÇIKARMAYACAK

Dikili'de gerçekleşecek seçim öncesi CHP İl Başkanı Ali Engin, AK Parti İl lBaşkanı Ömer Cihat Akay ile mini bir zirve yapmıştı. Toplantı sonrası basına açıklama yapan ikiliden Akay, AK Parti'nin süreçte CHP grubunun alacağı karara saygı duyacağını ve aday çıkarmayacağını açıklamıştı.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.