Dolar 34,2518
%0.03
Euro 37,6095
%0.02
Altın 2.910,750
%0.04
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'ye ve İmam Altınbaşa'a yanıt.

Göztepe'ye ve İmam Altınbaşa'a yanıt.

Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde faaliyet gösteren Göztepe Sportif Kulübü Derneği'nin Başkanı Ömer Dinçer, Göztepe Spor Kulübü yönetimi tarafından ortaya atılan “marka, isim ve logomuz izinsiz olarak kullanılıyor” iddialarına sert yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 23.01.2013 - 18:48
 İZMİR- Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde faaliyet gösteren Göztepe Sportif Kulübü Derneği'nin Başkanı Ömer Dinçer, Göztepe Spor Kulübü yönetimi tarafından ortaya atılan “marka, isim ve logomuz izinsiz olarak kullanılıyor” iddialarına sert yanıt verdi. Dinçer, “Ortada ne rant var, ne de kötü bir niyet. Biz her türlü müraacatımızı yaptık ama kendilerinden hiçbir şekilde yanıt alamadık. Yapılan açıklamayı büyük talihsizlik olarak görüyoruz. İsterlerse canı gönülden takımı devretmeye hazırız” dedi.
Yıllarca Göztepe Spor Kulübü'ne hizmet verdikten sonra, yine Göztepe tutkusu yaşayanlarla biraraya gelerek, Başkent Gençlik Spor Derneği'ni devraldıklarını, kendisinin de dernek başkanlığına getirildiğini anlatan Ömer Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: “Göztepeli basketbolseverler olarak Göztepe’ye gönül vermiş, kabiliyetli ve gelecek vaadeden gençlerimizin gönül verdikleri Göztepe forması altında basketbol oynamalarını, bu vesile ile geleceğin Göztepeli yıldızlarını Türk Milli Takımları'na ve basketbol camiasına kazandırmayı, çok değerli Göztepeli hemşerilerimizin basketbol hasretlerine son vermeyi hedefleyerek ve de Göztepe Kulübü'nün marka değerini yükseltmek için çalışmalarımıza başladık.

 Gayemiz, çalışmalarımızı Göztepe Sportif Kulübü Derneği bünyesinde yer alan basketbol şubesini faal hale getirmek suretiyle dernek çatısı altında sürdürmekti. Bu doğrultuda Göztepeli basketbolseverler olarak Göztepe A.Ş. bünyesinde mücadelesine devam eden futbol takımımız gibi bizler de Göztepe Spor Kulübü çatısı altında mücadele edebilmek için TB2L takımı olan Başkent Gençlik Spor Derneği’ni devralıp, derneğin ismini değiştirerek Göztepe camiasını yeniden basketbola kavuşturmayı amaçladık. Bu esnada çatısı altında olmak istediğimiz Göztepe Spor Kulübü Derneği’ne kesinlikle hiçbir finansal yük ve risk oluşturmayacak şekilde yapılandırmamızı sağladık. Başkent Gençlik Spor Kulübü halihazırda TB2L’ne katılma hakkına sahip olduğundan, yıllık bütçesinin çok büyük kısmını İddia gelirleri karşılamaktadır. İddia gelirlerinin katkısından dolayı ciddi bir sponsorluk geliri riski bulunmamasına rağmen bizlerle anlaşma yapan güçlü sponsorlarımız bulunmaktadır. Bugün tüm masraf ve giderlerimiz sponsorlarımzın katkılarıyla karşılanmaktadır”

YAPILAN AÇIKLAMALAR ASILSIZ
Basketbol İkinci Ligi'nde ilk 8'e kalmak ve 100'ü aşkın sporcuya hizmet vermek için mücadele verirken, Göztepe Spor Kulübü Yönetimi'nin açıklamalarıyla şoka uğradıklarını kaydeden Ömer Dinçer, asılsız suçlamalarla ilgili şunları söyledi: “Göztepe Sportif Kulübü Derneği kuruluşu ile ilgili tüm resmi başvurularımızı kendilerine yaptık, ancak hiçbir yanıt alamadık. Federasyona da başvurduk ve hepsi olumlu karşılandı. Kulüp Başkanı İmam Altınbaş'a (bu kulüp sadece futbolla kalmasın) dedik. Ama tek satır yanıt alamadık. Açıklamalarında hiçbir şeye üzülmedim ama sadece rant iddiaları beni derinden yaraladı. İnsanın fikri neyse zikri de ordadır. Bugüne kadar 1 milyon lira harcandı, bundan sonra da 1 milyon lira harcanacak. Burdan kendilerine hodri meydan diyorum, gelsinler tek borcu bulunmayan bu takımı ve derneği devretmeye hazırız. Asıl yasal hakkımızı biz kullanacağız. Her yerde birçok kardeş takımlar var.

ÇAMUR AT İZİ KALSIN POLİTİKASI YAPIYORLAR
 Buna en güzel örnek Trabzonspor ve kardeş takımı 1461 Trabzon. İkisinin de yönetimi farklı ama, kardeşçe faaliyetlerini sürdürüyorlar. Biz de aynı şekilde yolumuza devam etmek istiyorduk. Burada çamur at izi kalsın politikası uygulanıyor. 25 kuruş borcu bulunmayan bir derneği ve takımı canı gönülden Göztepe'ye devretmeye hazırız. Buradaki amacı anlamış değilim. Buradan İmam Altınbaş'a soruyorum, madem ki şimdi rant var, bu kulübü devralırken bir rant oldu m? Kendisinden tek kuruş destek veya para istedik m? Hayır... Nasıl bir kötülük yaptık ki, nasıl bir rant oluşaca? Bu derneğe ve takıma 2 milyon lira katkı sağlamışız. Sayın İmam Altınbaş, kluübü uçurumdan kurtardı, bunu kimse inkar edemez. Bu kluübe benim her türlü katkım oldu, olmaya da devam ediyor ama zararım asla olamaz. Yazıklar olsun diyorum. Şampiyonluğa adım attıran biz, herşeyi sağlayan biz, ama suçlanan yine biz... Herşeye saygı duyarım ama rant gibi suçlamalara asla müsaade etmem. Sayın İmam Altınbaş da benim nasıl biri olduğumu yakınen bilir. Kendisiyle uzun süre birarada olduk, maçları beraber izledik, beraber aynı masada oturduk. Kendisi Göztepe için bir şanstır. Bunu kimse inkar edemez ama böylesine açıklamalar beni çok üzmüştür. Yasal hakkımı sonuna kadar kullanacağım. 

CANI GÖNÜLDEN ANAHTARI TESLİM ETMEYE HAZIRIM
Bizim buradan bir beklentimiz yok. Amacımız Göztepe'yi basketbolda da zirveye çıkarmaktır. Sadece futbolda değil, her alanda başarılı olunmasını istiyoruz. Ancak çok istiyorlarsa gelsinler canı gönülden anahtarları teslim etmeye hazırız. Yeter ki Göztepe camiası zarar görmesin. Bu konuda sayın İmam Altınbaş ve Göztepe yönetiminden acil açıklama bekliyorum. Bütün camia ve taraftar beni yakınen tanır. Acaba kaç yöneticiye Hazreti Ömer tezahüratları nasip olmuştur ve bu takımı o dönemde şampiyon yapmıştı? Yıllarca bu işi yaptım ama rantla uzaktan yakından ilgim olmadı. 25 kuruş haksız kazanç boğazımdan geçmedi. Şimdi çıkmışlar ranttan, haksız kazançtan bahsediyorlar. Bugün kapalı spor salonuna binlerce Göztepeli gelmeye başladı. Göztepe ruhu basketbolda da tekrar yaşamaya başladı. Rant bunun neresinde merak ediyorum, gelsinler bize açıklasınlar. Kendilerine buradan tekrar aynı çağrımı yapıyorum; sezon sonuna kadar tüm masrafları yeniden biz karşılamak şartıyla takımı ve derneği; yıllarca Göztepe Kulübü'ne hizmet etmiş olan biz dernek yöneticileri canı gönülden devretmeye hazırız”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.