Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gül: Korktuğumuz olaylar gerçekleşiyor

Gül: Korktuğumuz olaylar gerçekleşiyor

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'da güvenlik güçlerinin Mursi destekçilerine yönelik müdahalesiyle ilgili, ''Korktuğumuz olaylar gerçekleşiyor. Bu noktaya gelinmemesi için çok çağrımız oldu. Olup bitenler kabul edilemez'' dedi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 14:12
İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Konseyi 3. Zirvesi'ne katılmak için Azerbaycan'ın Gebele kentine hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Gül şunları söyledi:

''Açıkçası korktuğumuz olaylar gerçekleşiyor Mısır'da. Bu noktalara gelinmemesi için benim de çok çağrılarım oldu, görünür görünmez çok gayretler de var. Bugün olup bitenler kabul edilemez. Hele sivil insanlara silahlı müdahale, gösteri yapan insanlara, nümayiş yapan insanlara silahlı müdahale asla kabul edilemez. Gerekçesi ne olursa olsun bunlar çok tehlikeli kapıları açar.

Rakamlar çok değişik. Bütün Mısır halkına geçmiş olsun diyoruz. Tekrar Mısır'da demokrasinin oluşacağı sürecin başlatılması gerekir. Sivil halka silahla müdahale olayları bu noktaya getirmiştir. Herkesin bir araya gelmesi gerekir. Bu yolun yol olmadığını bir kez daha hatırlatmak isterim.''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.