Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gül: Türkmenlere yönelik saldırılar kabul edilemez

Gül: Türkmenlere yönelik saldırılar kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak’ın 3 kurucu unsurundan biri olan Türkmenlerin, ülkenin çimentosu işlevini gördüğünü belirterek, Türkmenlere yönelik terör saldırıları, sindirme operasyonları ve demografik yapıyı değiştirmeye matuf...

  • Ege Postası
  • 13.08.2013 - 15:41
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak’ın 3 kurucu unsurundan biri olan Türkmenlerin, ülkenin çimentosu işlevini gördüğünü belirterek, Türkmenlere yönelik terör saldırıları, sindirme operasyonları ve demografik yapıyı değiştirmeye matuf eylemleri kabul edilemez bulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de faaliyet gösteren ve Irak Türkmenlerini temsil eden derneklerin çatı kuruluşu olan Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kemal Beyatlı ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü’nde kabul etti. Kabulde, Federasyon Başkanı Beyatlı ve dernek başkanları Irak’ta yaşayan Türkmenlerin yaşadıkları sıkıntılar ve maruz kaldıkları terör eylemleri hakkında Cumhurbaşkanı Gül’e bilgi verdi.

'IRAK’IN ÜÇ KURUCU UNSURUNDAN BİRİ OLAN TÜRKMENLER, ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR'

Cumhurbaşkanı Gül, Irak’a 2003 yılında yapılan dış askeri müdahalenin üzerinden 10 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen ülkede huzur ve istikrarın hala sağlanamadığına dikkat çekerek, bu süreçte en fazla zarar gören toplumun Türkmen soydaşların olduğunu belirtti. Esasen Irak’ın üç kurucu unsurundan biri olan Türkmenlerin, ülkenin çimentosu işlevini gördüğünü, Irak’ın birlik, beraberlik ve huzurunun teminatı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, Irak’ta Türkmenlere yönelik terör saldırıları, sindirme operasyonları ve demografik yapıyı değiştirmeye matuf eylemleri kabul edilemez bulduğunu söyledi.

'TÜRKİYE, IRAK HALKININ TÜM UNSURLARINI KUCAKLAMAKTADIR'

Türkiye'nin Irak’ın birlik ve bütünlüğü için her türlü fedakarlıkta bulunduğunu, Irak halkının tüm unsurlarını kucakladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ülkede yapılan son mahalli seçimler öncesinden itibaren, Kerkük'ün güneyindeki Türkmen beldesi Tuzhurmatu'da yaşayan Türkmenlerin bombalı saldırıların hedefi haline geldiğine dikkat çekti. Gül, başta Irak güvenlik güçleri olmak üzere, ilgili tüm taraflara Türkmenlerin güvenliğini sağlamaları çağrısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.