Dolar 34,2544
%0.09
Euro 37,5922
%0.31
Altın 2.873,650
%0.14
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güleç: Vergiyi adaletli toplamalıyız

Güleç: Vergiyi adaletli toplamalıyız

Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) Genel Başkanı Aykut Güleç, "Vergi toplamak kolay. Vergi bir şekilde alınır ama önemli olan adaletli toplamaktır." diye konuştu. Vergi Müfettişleri Derneği Adana Şubesi, "Meslektaşlarımızla Buluşma"...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 10:20
Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) Genel Başkanı Aykut Güleç, "Vergi toplamak kolay. Vergi bir şekilde alınır ama önemli olan adaletli toplamaktır." diye konuştu. Vergi Müfettişleri Derneği Adana Şubesi, "Meslektaşlarımızla Buluşma" etkinliği düzenledi. HiltonSA otelindeki programa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, VMD Genel Başkanı Aykut Güleç, Adana Şube Başkanı Cumali Polat, VMD üyelerinin yanı sıra oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Son yapılan reformlarla denetim kapasitesinin arttırıldığını ifade eden VMD Genel Başkanı Aykut Güleç, kurulun son 2 yılda çok başarılı bir performans sergilediğini anlattı.

2011 yılında gerçekleştirilen rakamların, Maliye Bakanlığı tarihinin en büyük rekoru olduğuna değinen Güleç, "Vergilerin bir de özel denetim ayağı var. 'Özel denetim' dediğimizde bazıları şaşırıyor. Özel denetim dediğimiz, örneğin yeminli Mali müşavirlik müessesesi. Bunların yeniden tartışılması, revize edilmesi gerekiyor. Vergi Denetim Kurulu son iki yıldır oturmaya başladı. Demek ki reformlara devam edilmesi gerekiyor. Son reformlarla denetim kapasitesini artırdık. Bugün 75 milyon nüfuslu ülkemiz dünyanın ilk 17 ekonomisinin arasındaysa bu, vergi denetiminin artırılmasıyla olmuştur." dedi. Denetimlerde en büyük eksikliğin eğitim olduğuna dikkat çeken VMD Başkanı Güleç, "Bu denetimlerde eğitim de önemli bir nokta ama bunun da kısa sürede aşılacağına inanıyorum. Eğitimler, arzulanan hedeflere ulaşılması için atılması gereken adımlardır. Biz de VMD olarak bunu destekliyoruz, destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Vergilerini ödeyen mükelleflere saygı duyduklarını belirten VMD Adana Şube Başkanı Cumali Polat da, hem devletin hem de mükelleflerin haklarını gözettiklerini söyledi. Öte yandan programa katılan Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı'ya VMD Genel Başkanı Aykut Güleç tarafından plaket hediye edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.