Dolar 34,1741
%0.03
Euro 38,1473
%-0.05
Altın 2.913,890
%-0.22
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler, “İzmir’de sosyal belediyecilik adına muazzam şeyler yapılıyor”

Güler, “İzmir’de sosyal belediyecilik adına muazzam şeyler yapılıyor”

Güler, “İzmir’de sosyal belediyecilik adına muazzam şeyler yapılıyor, AKP iktidarının yaptığı baskılar İzmir’deki sosyal belediyeciliği hiç etkilemiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.11.2012 - 12:41
İZMİR-  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler,  bir dizi Panel ve Konferansa konuşmacı olduğu etkilikler sonrası, ilçe örgütleri ve belediye başkanları ziyaretleri ile çalışmalarını sürdürüyor. Güler bu ziyaretleri kapsamında Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’u makamlarında ziyaret etti. Milletvekili Güler’e ziyaretlerinde Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu da eşlik etti.

 

Belediye Hizmeti Sadece Altyapı Hizmetinden İbaret Değildir!

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Güler, İzmir’de uygulanan belediyeciliğin özel olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı. Güler “AKP’nin bu kadar baskı uygulamasına karşın İzmir’de Sosyal Belediyecilik adına çok sayıda özgün ve başarılı çalışma örneği var. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu özgün örneklerin değerini bilip tüm Türkiye’ye anlatmak ve tanıtmakla görevliyiz. AKP’nin tüm baskı ve yıldırmalarına karşı belediyelerimizin yaptığı özellikle sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalar bizleri ve yurttaşlarımızı çok mutlu etmektedir. CHP’li belediyeler, belediyeciliğin sadece kaldırım yenilemekten ibaret olmadığını ya da görevlerinin altyapı hizmetleriyle sınırlı olmadığını en güzel örneklerle ortaya koymaktalar. Yani belediye hizmeti sadece altyapı hizmetinden ibaret değildir. Bugün büyük bir mutlulukla tanıklık ediyoruz ki belediyelerimizi hizmete açtıkları gençlik merkezleri, yaşlılar ve kadınlar için sosyal alanda yapılan örnek çalışmaları, sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri olarak yurttaşlarımızın hizmetinde. Tüm bu çalışmalar İzmir’de özgün CHP belediyeciliğinin güzel örneklerini oluşturmakta ve bizleri de gururlandırmakta” dedi.

 

Hakan Tartan’ın Belediye Başkanı olarak 3 buçuk yıla aşkın süredir Konak’ta çok güzel işlere imza attığını söyleyen Güler, “Biz milletvekili olarak 30 ilçede çalışmak durumundayız. Her bir ilçede milletvekili olarak ilçe başkanı ve belediye başkanlarıyla uyumlu çalışmak çok önemli, 30 ilçe arasında Konak’ın özel bir yere sahip olduğunu söylemeliyim. Milletvekili görevlerimi kolay yapmamın yolu ilçe başkanımla, belediye başkanımla beraber çalışmak yolundan geçiyor. Konak’ta bunu rahat ve mutluluk verici tarzda yapma şansı buluyorum o yüzden hem belediye başkanıma hem de ilçe başkanıma teşekkür ediyorum” dedi. Burada bulunma sebebini çok sayıda toplumsal kuruluştan bizzat gelen talepleri belediye ve ilçe başkanına iletmek olduğunu söyleyen Güler, “Bu isteklere nasıl çözüm buluruz noktasında her zaman yaptığımız gibi bugünde ciddi mesafe alacağımızı düşünüyorum” dedi

 

Tartan, “Seçim Yarın Olsa Hazırız”

Güler’in ve Karamustafaoğlu’nun Belediyelerine yaptığı ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Tartan, “Örgüt olarak sık sık bir araya gelmek çok önemli, İzmir’de ve Türkiye’de başarılı olmanın yolu buradan geçiyor” dedi. Siyaseti sevgi ekseninde yaptığını belirten Tartan, “Siyaseti hep bir şeylerin arkasına sığınmak, bir şeyleri mazeret olarak göstermek gibi hayatımda siyaset yapmadım. Tüm ilişkilerimiz ve çalışmalarımız sevgi ekseninde oldu” dedi. Yerel seçimlerin AKP tarafından öne alınmasıyla ilgili çalışmalara de değinen Tartan, “Seçimler yarın yapılsa biz hazırız bunu sadece Konak için değil, İzmir’in tüm ilçeleri için gönül rahatlığıyla söyleye bilirim. Ben bütün İzmir’i geziyorum Allah kısmet ederse bu sefer 28 ilçeyi değil 30 ilçeyi alacağız artı büyük şehrin de yine CHP’nin olacağından hiç şüphem yok” dedi. CHP’nin belediyecilikte başarılı olmayı görev ve misyon olarak benimsediğini belirten Tartan, “CHP’li belediyeler olarak ağlamak için, sızlanmak için göreve gelmedik bizler başarılı olmak Atatürk İlke ve İdeallerini toplumun geleceğine taşımak için geldik” dedi.

 

 

 

Karamustafaoğlu, “Konak’ta ki Hedefimiz En Az Yüzde 60”

Örgüt ile belediye arasında çok iyi bir ilişkinin olduğunun altını çizen Karamustafaoğlu, “Türkiye’nin kültürel hafızasını yenilemesi anlamında, kent kültürünün yerleşmesi ve hayata geçirilmesi anlamında yaptığı olağan üstü şeyler var. Ben Hakan Tartan’a bir noktada kızıyorum yapılan bu olağan üstü çalışmaları daha iyi kamuoyuna anlatmalı. Türkiye kültürün içine tüküren bir iktidar tarafından yönetilirken, dünya kültürü ile Türkiye kültürünü İzmir kültürünü ayağa kaldıran olağan üstü şeyler yapan bir adam” dedi. Milletvekillerimiz ve örgütümüz ile birlikte Konak’ta ki hedeflerinin yerel seçimlerde en az yüzde 60 oy almak olarak açıklayan Karamustafaoğlu daha aşağısının CHP için başarısızlık olacağını belirti. İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e böyle bir toplantıya vesile olduğu için teşekkür eden Karamustafaoğlu, “Sayın hocamız her daim yanımızda bundan sonrada birlikte Konak’ta ve İzmir’de çok iyi işler yapacağımıza eminim” dedi.

 

Manduz, “Sandık Bazlı Çalışıyoruz”

üler’in İlçe Başkanlığını ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Manduz, Güler’e ilçede yaptıkları çalışmalarla ilgili geniş bilgi verdi. Manduz, yerel seçimlere çok hızlı bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, “Mahalle bazlı çalışmalar yapıyoruz, her mahallede oluşturduğumuz gönüllü ekiplerle, Karabağlar’da sandığa gelmeyen yüzde 20’lik kısmı sandığa getirme çalışmalarına şimdiden başladık. Karabağlar’da genel merkez tarafından talimat verilerek başlayan sandıkbazlı çalışmamız son hızıyla devam ediyor. Mahallelerde ne kadar oy aldığımızın bir önemi yok yüzde 75 oy aldığımız mahallede de yüzde 16 oy aldığımız mahallede de oylarımızı artırmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.