Dolar 34,1638
%0
Euro 38,1701
%0.01
Altın 2.923,900
%0.13
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler: Kadınların seçilme oranı çok yetersiz

Güler: Kadınların seçilme oranı çok yetersiz

Buca Belediyesi’nce düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın tanınmasının 79. Yıldönümü’nde kadınlara seslendi. Güler, “Seçme hakkımızda sorun yok. Ancak seçilme hakkı konusunda kadınların durumu çok yetersiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2013 - 10:23
İZMİR- Buca Belediyesi’nin yeni yaptırdığı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yer aldığı Ek Hizmet Binası’ndaki Konferans Salonu’nu dolduran kadınlar Birgül Ayman Güler’in açıklamalarına büyük destek verdi.
Prof. Dr. Güler, TBMM’de 550 Milletvekili’nin yüzde 14’ünün kadın olduğuna işaret etti. Mustafa Kemal Atatürk ile Kurtuluş Savaşı’na emek veren binlerce erkek ve kadına Türk halkı olarak şükran borçlu olduğunu belirten Güler, “Seçme adına hiçbir derdimiz yok. Ancak seçilme konusunda kadınlarımızın karnesi çok zayıf. CHP olarak yüzde 33’lük kadın kotası getirdik. Bu önemli bir gelişme. Ama bunun uygulamasını da hep birlikte göreceğiz. Kadınlarımızın birçok noktada hala aday olmadığını görüyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki etnik kökenlerin bir zenginlik olduğunu ve bunların barış içerisinde bir arada yaşaması gerektiğinin altını çizdi.

Atatürk’e borçluyuz


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise henüz resmi açılışını yapmadıkları tesislerdeki toplantıya yoğun katılımdan dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi. Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumuzu anımsatan Tatı, “Bizler de Mustafa Kemal Atatürk çizgisinden yürümeye çalışan Cumhuriyeti korumaya çalışan o ilkelere sahip çıkmaya çalışan insanlar olarak ilçemizde belediye başkanı olduk”dedi.
Türk Kadını’na büyük haklar sağlayan Atatürk’ün Seçme ve Seçilme Hackkı’nı sağladığı gün sile ilgili gazetelerde hiçbir haberin yer almadığına da işaret eden Tatı, “Onlar yine yazmasın ama zaten bizim kalbimizde yazılı” dedi, Başkan Tatı, doğruları halkla paylaşmaya devam edeceğini de ifade ederken, “Maalesef doğruyu söyleyenler pek sevilmiyor. Ama doğruyu söyleyenlere bu memlekette ihtiyaç var. Bugün değil ama yarın çok daha büyük ihtiyaç olacak doğruları da birinin söylemesi lazım” dedi. Başkan Tatı, kadınların sosyal ve siyasal yaşamda daha çok yer alması gerektiğine de kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.