Dolar 34,2716
%0.31
Euro 37,5011
%-0.06
Altın 2.928,490
%1.36
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler bu kez Hatay'dan seslendi

Güler bu kez Hatay'dan seslendi

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, memleketi ve seçim bölgesi İzmir’deki çalışmalarından ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere çıktığı Karadeniz turundan sonra Türkiye’nin son günlerdeki en acılı ili olan Hatay’daydı.

  • Ege Postası
  • 31.05.2013 - 11:09
İZMİR- CHP Dörtyol İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Anayasa ve Açılım' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Güler, konferans öncesi İskenderun ve Payas ilçelerini ziyaret etti. Sınırın Türkiye tarafına kadar uzanan çatışmalardan ve güvenlik sorunlarından dolayı vatandaşların rahatsızlıklarını ve huzursuzluklarını gözlemleyip yöre halkının sorunlarını dinleyen Güler, son günlerde Hatay’da yaşanan gelişmelere tanıklık eden yurttaşlarını yerinde dinledi.
CHP Dörtyol İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa Güler'in yanı sıra Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP Osmaniye İl Başkanı Kemal Tabak, Hatay ve Osmaniye CHP İl Örgütü Yöneticileri, CHP Dörtyol İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, CHP Karaköse Belde Başkanı Yusuf Soylu, Demokratik Kitle Örgütleri temsilcileri ve partililer katıldı.
Hatay - Dörtyol’da düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Güler sözlerine, “Tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum ve Reyhanlı’da yaşananlarının hesabının hiç kimsenin kuşkusu olmasın sorumlulardan sorulacağını bir kez de Dörtyol halkı huzurunda ilan ediyorum” diyerek başladı. 
“REYHANLI BU YANLIŞ DIŞ POLİTİKANIN EN ACI SONUÇLARINDAN BİRİ OLARAK TARİHE GEÇMİŞTİR!”
Reyhanlı’da yitirdiğimiz 52 yurttaşın acısı yüreğimizdedir diyen Güler, “Reyhanlı’nın uğradığı saldırı hükümetin sorumluluğudur. AKP İktidarının Suriye politikası Türkiye’yi Ortadoğu’da bir mezhepler savaşının tam göbeğine sürüklemiştir. Reyhanlı bu yanlış dış politikanın en acı sonuçlarından biri olarak tarihe geçmiştir” dedi.
“BU SÜRECİN DOĞRU ADI OLSA OLSA HUZUR SÜRECİ OLURDU”
Barış süreci denilen şey bir yanlış isimlendirmeden ibarettir diyerek sözlerine devam eden Güler, “Türkiye’de bir savaş yoktur terör vardır. Bu sürecin doğru adı olsa olsa huzur süreci olurdu. Çözüm süreci dedikleri şey terör sorununu ya da Kürt sorununu Anayasa değişikliğiyle çözmek anlamına geliyor. Bunu 25 Nisan 2013 günü Murat Karayılan Erbil’de tüm Dünya’ya ilan etmiştir. Çeşitli kişiler eğer eyalet sistemini kabul etmezseniz eğer Anayasa’dan Türk vatandaşını silmezseniz şimdiye kadar gördüğünüz terörün üç mislini beş mislini yaşayacaksınız diyerek Türk Ulusunu tehdit etmektedir” dedi.
AKP – PKK ve BDP’nin Anayasa’da bazı değişlikler üzerinde anlaşmış bulunduğunu belirten Güler, “Barış ve çözüm süreci denilen şey terör şantajı ile Anayasa değiştirmekten ibarettir. İlk anlaşmaları Türk vatandaşlığını Anayasa’dan silmek konusundaydı, şimdi görüyoruz ki Anayasa’ya T.C vatandaşlığı yazarak Türkiye’yi çok resmi dilli, eyalet sistemli, başkanlık rejimli ve laikliği ortadan kaldırmış bir ülkeye dönüştürmek istiyorlar. Gerçekte AKP ile PKK arasındaki anlaşma bu noktalardan ibarettir. Ulusal devletin yerine milliyetler devletini, üniter devletin yerine federasyon tipi bir devleti, laik devletin yerine de din esaslarına dayalı bir devlet yapısını kurmak için adım atmış bulunuyorlar. Bütün bu adımlar Ortadoğu’da doğal gaz kaynakları üzerine yürütülen kirli savaşla iç içedir. Biz Türkiye’de böyle değişiklikler içeren bir Anayasa’ya geçit vermeyeceğiz. Türkiye’nin komşularıyla doğal gaz tekelleri ve birkaç batılı ülke adına komşularına saldırmasını ve savaş açmasına asla onay vermeyeceğiz” dedi.
Anayasa’da yapılmak istenen değişiklikleri önlediğimiz zaman ve Türkiye’yi savaşa sürüklemek isteyenleri durdurduğumuz zaman bu iktidar artık iktidar olamayacaktır diyerek sözlerini sonlandıran Güler, “Gündemimiz bu iki konudan yani Anayasa’ya geçit vermemek ve savaşa izin vermemekten ibarettir. Yerel seçimler ancak bu başarının üzerine inşa edilirse aydınlık Türkiye’nin kapısını açar” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.