Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler'e Yüksel ayarı

Güler'e Yüksel ayarı

CHP’de aday adaylıkları virajı iyice keskinleşirken Parti Meclisi (PM) Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Büyükşehir için ismi geçen vekillere mesaj gönderdi. Yüksel, 2011 yılında ‘makam odalarınızdan çıkın sahada çalışın’ uyarısında bulunduğu belediye başkanlarına ise bu kez çalışmanın içeriğiyle ilgili uyarıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 19.08.2013 - 16:03
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP'de iki dönem il başkanlığı yapan, Parti Meclisi (PM) Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel iyice hareketlenen aday adaylığı sürecinde önemli açıklamalar yaptı.Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen vekillere ince bir mesaj gönderdi. 2011 yılında ‘makam odalarınızdan çıkın sahada çalışın’ uyarısı yaptığı belediye başkanlarına ise bu kez çalışmanın içeriğiyle ilgili uyarıda bulundu.

‘VARIM’ DEMEYİ DOĞRU BULMUYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adaylığı ile ilgili "çelişkili" açıklamalarda bulunması partililerin kafalarında soru işaretleri yaratırken Büyükşehir için isimler de her geçen gün artmakta. Büyükşehir için son dönemlerde vekillerin de isimleri de sıkça geçiyor. Aday adayı olacağını açıklayan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in dışında Kocaoğlu'nun 'aday değilim' demesi durumunda CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Mehmet Ali Susam'ın adaylık için harekete geçeceği belirtiliyor. CHP İzmir’in en tecrübeli siyasetçilerin başında gelen ve Kocaoğlu’yla yakın dostluğu bulunan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Büyükşehir’e aday olmayı düşünen ve isimleri geçen vekillere ince bir mesaj gönderdi. Yüksel, “Vekillerin Büyükşehir için ‘bende varım’ ‘süreci izliyorum’ demelerini doğru bulmuyorum. Herkes aday olabilir demokratik bir süreç ancak özellikle vekillik gibi önemli bir görevdeyken belediye başkanlığı için size ihtiyaç durumu doğarsa Genel Merkez bunu zaten söyler. Ancak böyle bir görevdeyken çıkıp Büyükşehir’le ilgili ‘varım’ demek, ‘süreci izliyorum’ demek doğru değil” dedi.

ADAYLIK KAYGISIYLA DEĞİL

2011 yılında Celal Atik Spor Salonu’nda yapılan bir toplantıda, belediye başkanlarına ‘makam odanızdan çıkın sokak sokak çalışın’ mesajı gönderen Yüksel’den başkanlara seçimlere 8 ay kala bir mesaj daha geldi. AK Parti iktidarının Türkiye’yi tersine çevirdiğini ve CHP’lilerin birer nefer gibi çalışması gerektiğini belirten Yüksel, “ Yerel seçim sürecinde en çokta belediye başkanlarının çalışması gerek. Ancak adaylık kaygısıyla değil yurtseverlik kaygısıyla çalışmalılar.Adaylık kaygısıyla çalışılırsa tam randımanlı olmaz.Aday olmayı düşünsün düşünmesin, ismi anketlerde önde çıksın çıkmasın şu aşamada belediye başkanlarının canla başla sokak sokak gezmeleri gerek” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.