Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Gülümseten kart’la ihtiyaç sahibi marketten istediğini alabilecek

‘Gülümseten kart’la ihtiyaç sahibi marketten istediğini alabilecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin marketten istediğini alabileceği ‘Gülümseten kart’ sistemini Ramazan ayı ile birlikte hayata geçiriyor. Şehir genelinde belirlenen 5 bin aileye dağıtılacak kartla ihtiyaç sahibi aileler,...

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 11:57
Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin marketten istediğini alabileceği ‘Gülümseten kart’ sistemini Ramazan ayı ile birlikte hayata geçiriyor. Şehir genelinde belirlenen 5 bin aileye dağıtılacak kartla ihtiyaç sahibi aileler, yıl boyunca her ay limitleri kadar alışveriş yapabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihtiyaç sahibi aileler için Ramazan ayında yeni bir uygulama başlattıklarını söyledi. Bu seneye kadar Ramazan ayında gıda paketi dağıttıklarına işaret eden Başkan Altepe, ‘Gülümseten kart’ sistemi ile yoksul vatandaşların kendilerine ayrılan limit kadar istediği gıda ve temizlik maddesini alabileceğini söyledi. Altepe, 2 bin 500 kişiye aylık 50 lira, bin 500 kişiye 75 lira, 500 kişiye 100 lira ve 500 kişiye de 150’er lira yatırılacağını kaydetti.

Altepe şunları söyledi: “Beş bin ailemizin durumuna göre limitleri belirledik. Her aile, kartına yüklenen limit kadar her ay marketten alışveriş yapabilecek. Uygulama öncesi düzenlediğimiz ihaleyi Şaypa marketler zinciri kazandı. Muhtarlıklardan alınan ‘muhtaçlık belgesi’ ile belediyemiz birimlerinden alacakları ‘Gülümseten kart’ ile alışverişlerini rahatlıkla, rencide olmadan yapabilecek. Önceden dağıttığımız paketlerde bizim belirlediğimiz temel ihtiyaç maddeleri vardı, ama şimdi insanlarımız istediği malzemeyi alabilecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.