Dolar 34,2494
%0.31
Euro 37,8131
%0.11
Altın 2.924,300
%0.29
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gün Işığı Derneği, Sudanlı 7 Müslümana ışık oldu

Gün Işığı Derneği, Sudanlı 7 Müslümana ışık oldu

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 2003 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sudanlı 7 Müslüman’ın katarakt ameliyatı bedelini karşılayarak dünyayı yeniden görmelerine vesile oldu.    Gün...

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 09:57
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 2003 yılından bu yana faaliyetini sürdüren Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sudanlı 7 Müslüman’ın katarakt ameliyatı bedelini karşılayarak dünyayı yeniden görmelerine vesile oldu.

    Gün Işığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Karabulut, dernek olarak her zaman yardıma ihtiyacı olan insanların yardımına koştuklarını söyledi. Karabulut, "Bu kapsamda mayıs ayı içerisinde düzenlediğimiz kermesin gelirinin bir kısmını Sudanlı 7 Müslüman kardeşimizin katarakt ameliyatı için ayırdık. Dernek olarak 10 yıldır pek çok sosyal ve kültürel etkinliğe imza attık. Bu yılda düzenlediğimiz kermes sonrasında elde ettiğimiz gelirin bir kısmını sağlık, beslenme ve coğrafi konum itibariyle görme kaybının en çok olduğu bölgelerin başında gelen Afrikalı kardeşlerimize tahsis ettik. Kardeşlerimizin dünyayı yeniden net bir şekilde görebilmeleri için İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) düzenlemiş olduğu 'Afrika Katarakt Kampanyası' kapsamında ameliyat ücretlerini vakfa gönderdik. Fakat mevsimsel farklılıklardan dolayı katarakt ameliyatları yazın gerçekleşti." dedi.

Sudanlı 7 Müslüman’ın sağlıklarına kavuşup yeniden görmelerinden dolayı son derece mutlu olduklarını vurgulayan Karabulut, "Şifayı verecek olan Eş – Şafi ismiyle Cenab-ı Allah’tır. Fakat Allah’ın şifa vermesi için de insanın gerekli olan tedaviyi uygulaması gerekir. Bizim bu kardeşlerimizin şifa bulmasında, dünyayı yeniden görmesinde bir nebze olsun bir katkımız olmuşsa bunu bahtiyarlık sayarız. Kardeşlerimizin ameliyat sonrası fotoğraflarını görmek, yeniden göreceklerini ve eski sağlıklarına kavuşmuş olmalarını bilmek bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu vesile ile kermesimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yardıma muhtaç insanlarımıza bir nebze katkıda bulunmak amacıyla inşallah bu kermesimizi geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.