Dolar 38,4474
%0.04
Euro 43,8768
%-0.16
Altın 4.105,380
%-0.66
Bist-100 9.282,00
%-0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Günay'dan Güvercinada sözü

Günay'dan Güvercinada sözü

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, inşaatı süren Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde (KOMER) incelemelerde bulunmak üzere Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne geldi. KOMER inşaatı ve restorasyon çalışmaları başlatılan Kuşadası'nın simgesi Güvercinada'da incelemelerde bulunan Bakan Günay, 5 Ocak'ta düzenlenecek olan Türkiye'nin Büyükelçileri toplantısının, KOMER'de tamamlanan bir salonda yapılması için talimat verdi. Bakan Günay, Güvercinada iç kale restorasyon projesinin bakanlıkça hazırlanacağı sözünü verdi. Günay, "Bu 16'ncı gelişim, dilerim 18 ya da 19'uncu gelişimde inşaat biter" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.12.2012 - 16:25

AYDIN Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne dün gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geceyi Pine Club'ta geçirdi. İlçede bugün ziyaretlere başlayan Bakan Günay'ın ilk durağı KOMER oldu. Çalışmaları en ince detayına kadar inceleyen ve inşaatı yürüten firmanın yetkililerinden de bilgi alan Bakan Günay, 5 Ocak'ta düzenlenecek olan Türkiye'nin Büyükelçileri toplantısının, KOMER'de yapılması talimatını verdi. Bakan Günay şunlarısöyledi:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyadaki büyükelçilerinin toplantısının İzmir'de yapılmasını rica etmiştim. Şimdi burada, KOMER'de yapmak istiyoruz. Bugün bir büyükelçimiz mekanda inceleme yapacak. Böylece burada ilk toplantıyı 5 Ocak'ta yapacağız. Güzel bir başlangıç olacak. Daha sonra burada bir sanat etkinliği, belki bir senfoni konseri yapacağız. Ardından birkaç toplantı düzenleyip salonun, mekanın fonksiyonlarını, imkanları prova etmiş olacağız. Son olarak da resmi bir açılış günü tespit edeceğiz. Hangisinin programı uygunsa Başbakan veya Cumhurbaşkanımız'ın katılımıyla, belki yabancı konuklarımızla açacağız. KOMER'in tamamlanmasıyla kongre turizmi açısından büyük bir çıta yükselecek ve büyük bir aşama kaydetmiş olunacak. Bunun için devletimizin en üst düzeyinin katılımıyla açılışının yapılmasıyla onurlandırılmış olacak. Ege Bölgesi'nin adını dünyaya duyurma açısından çok büyük bir adım atacağız." 
KOMER'e 16'ncı kez geldiğini kaydeden Bakan Günay, çalışmaların birkaç hafta içinde tamamlanacağına inandığını belirtti. Günay "Arkadaşlar bana '15'inci gelişinizde burasını tamamlayacağız' demişlerdi, ancak bu 16'ncı gelişimiz. İnşallah 18 ya da 19'uncu gelişimizde tamamlanır. Mutlaka bir iki ay içinde burasını tamamlayıp dünya turizmine açacağız" dedi.

GÜVERCİNADA İÇ KALE PROJESİ SÖZÜ

KOMER'in inşaatından ayrılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra, kale surlarının restorasyonu süren Kuşadası'nın simgesi Güvercinada'da incelemede bulundu. Restorasyon çalışmalarına katılan uzmanlardan bilgi alan Günay, iç kalenin düzenlenmesi için projenin hazırlanması gerektiğini dile getiren belediye yetkililerine, "Projeyi bakanlık olarak biz çizeriz" dedi. Yapılan çalışmaların finansının Aydın İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını öğrenen Bakan Günay, iç kale gezisi sırasında vatandaşların ağaçlara bağladığı dilek bezlerini görerek "Bunların hepsini temizleyelim" dedi ve ilçeden ayrıldı. Bakan Günay İzmir'in Bayındır İlçesi'ne gitti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.