Dolar 34,1870
%0.02
Euro 38,0379
%-0.15
Altın 2.907,430
%0.4
Bist-100 9.674,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Günaydın'dan olası erken seçime ve Bütünşehir Yasası'na tepki

Günaydın'dan olası erken seçime ve Bütünşehir Yasası'na tepki

Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "İzmir geleceğine yürüyor" konulu konferansta, ülkenin önemli sorunları varken erken seçimin gündeme alınmasının Başbakan'ın başkanlık hayalinden kaynaklandığını öne sürdü. Bütünşehir Yasası'nın Türkiye'nin idare rejimini de değiştireceğini savunan Günaydın, " Çok tokat vardır ama en iyi tokat halkın tokatıdır. Bu halkın tokadı onlara sadece bizim belediyelerimiz açısından değil bizim olmayan belediyeler açısından da inecektir" dedi.

  • Ege Postası
  • 14.10.2012 - 16:54
EGE POSTASI -CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyük İzmir Konferansı'na katıldı. 'Söz CHP'li metropol belediye başkanlarının' adlı panelin açılış konuşmasını yapan Günaydın, hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, yerel seçimin altı ay öne çekilmesinin hukukun felsefesine aykırı olduğunu belirterek, " Anayasa 'her beş yılda bir yerel seçim yapılır' dedi. Başkanlar, halktan beş yıl için görev süresi ister. TBMM'nin tarihini öne alabileceğine tek seçim milletvekili seçimidir. Yerel yönetimlerin tarihine ilişkin bir karar almasını doğru bulmak mümkün değil" dedi.

CUMHURBAŞKANI 4 4 4 YASASI'NI MECLİSE İADE ETMEDİ
Günaydın, yerel seçimin altı ay öne çekilmesi oylamasında AKP ve MHP'nin sekiz fire vermesi nedeniyle son sözü Cumhurbaşkanı'nın söyleyeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı TBMM'ye iade etme yolunda. Bu Cumhurbaşkanı milletvekillerinin sokulmadığı meclis koridorlarında, her türlü iç tüzük ihlalinin yapılarak geçirildiği 4 4 4 Yasası'nı iade etmedi. Orada usul hatası ve anayasaya aykırılık görmedi. Cumhurbaşkanı hangi gerekçe ile bu yasayı yeniden görüşülmek üzere meclise sevk edecek. Bir hukuk felsefesi içinde buna bir gerekçe bulmak gerek" dedi.

BAŞKANLIK HAYALİNDEN KAYNAKLANIYOR
Günaydın, Türkiye'nin çok daha önemli sorunları varken erken seçimin gündeme getirilmesinin Başbakan'ın başkanlık hayalinden kaynaklandığını ileri sürerek, "Türkiye dört tarafında komşularla sıcak savaş tehlikesi yaşarken, terörün onlarca çocuğumuzu elimizden aldığı bir gündemde Türkiye'nin en önemli meselesi erken seçimin öne alınması olabilir m? Bu, Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık hayalinin TBMM üzerinde otorite kurma çabasından ibarettir. Memleketin halkın gerçek gündemini konuşmak yerine Recep Tayyip Erdoğan'ın kariyer planının Türkiye'ye dayattığı bir gündemi yaşamak zorunda kalıyoruz.
Cumhurbaşkanı bu yasayı onaylamalıdır ve Türkiye referandum yaşamalıdır. Bu referandumda oylanacak olan halkın iradesine rağmen belediyeleri kapatmak ve seçim tarihini öne almaktır ve halk bu referandumda gerekli cevabı verecektir" dedi.

KAĞIT ÜZERİNDE KENTLEŞME
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan Bütünşehir Yasası ile ülkedeki 34 bin 500 köyden 16 bin 82'sinin kapatılacağını belirterek, " Köydeki Mehmet Efendi, gece yatacak sabah yasa Resmi Gazete"de yayınlanacak köylü Mehmet Efendi, kenti Mehmet Bey'e dönüşecek. Kağıt üzerinde kentleşen bir ülke var m? Siz canınızın istediği gibi köyü kent yapamazsınız" dedi.

KÖYLÜ TAMAMEN BİTİRİLECEK

Günaydın, köylerin kapatılmasının köylüyü yok edeceğine dikkat çekerek, " Türkiye gıda güvenliği konusunda en kötü ülkelerden biri haline geldi. Saman ithal ediyoruz. Bakanlık bu ithalatı, 'kuraklık oldu' sözleriyle savunuyor. Türkiye'de 1923 yılından bu yana ilk kez mi kuraklık old? AKP döneminde Türkiye'nin işlemekten vazgeçtiği alan 25 milyon dönümdür. 2002'de bu alanlar ekiliyordu şimdi sap ve saman bile ekilemiyor. Tarımı bu hale getirmişken köylüyü tamamen bitirecek bir politika uygularsanız ne olur. Yasa geçerse bugün kadar emlak vergisi ödemeyen su parası vermeyen köylü bunları ödeyecek. Yasada 'beş yıl süreyle bu ödemeleri almayacağız' diyerek bir parmak bal çalmışlar. Beş yıl sonra zaten köylü kalmayacak, meralar satılacak" dedi.

EN İYİ TOKAT HALKIN TOKADI
Bütünşehir Yasası'nın Türkiye'nin idare rejimini de değiştireceğini savunan Günaydın, Türkiye'nin başkanlık rejimine hazırlandığını öne sürdü. Günaydın, "Türkiye'nin rejimini değiştirmeye çalışıyorlar. Ulaşamadıkları tüm alanlara rant için ulaşmaya çalışıyorlar. CHP'li belediyeleri ellimizden almak için uğraşıyorlar. Ataşehir Kadıköy'den ayrıldı. Ataşehir CHP'de. Bornova ve Karşıyaka'dan Bayraklı'yı,
Konak'tan Karabağlar'ı böldüler ama hepsi CHP'de. Çok tokat vardır ama en iyi tokat halkın tokatıdır. Bu halkın tokadı onlara sadece bizim belediyelerimiz açısından değil bizim olmayan belediyeler açısından da
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.