Güneşte yanmayı sevmeyen Uzadoğulu turistler şemsiyesiz gezmiyor
Uzakdoğulu turistler, Anadolu turlarında tarihi ören yerleri ziyaretlerinde başlarından şapkayı ellerinden şemsiyeyi eksik etmiyor. Avrupalı, İskandinav ve Rus turistler, güneşlenmek için tatil sürelerinin önemli bölümü deniz kenarından...
- Ege Postası
- 01.06.2013 - 16:26
SSR Turizm Seyahat Acentesi Korece Turist Rehberi ve Uzak Doğu Turizm Uzmanı Dr. Myung Hee, Çinli, Japon ve Güney Koreli turistlerin Avrupa ve Ruslar gibi deniz, kum ve güneş turizmini sevmediğini söyledi.
Aynı zamanda cilt hastalıkları uzmanı olan Hee, Çin, Japon ve Güney Koreli turistlerin, Anadolu turlarında en fazla güneşli havada ciltlerinin yanmasından korktuğunu söyledi. Güney Kore ve Japonya'da beyaz tenli olmanın ayrıcalık olduğunu belirten Hee, özellikle Japon ve Güney Koreli bayan turistlerin güneşte yanmamak için özel gayret gösterdiklerini kaydetti.
Çin, Japon ve Koreli turistlerde güneşte yanarak bronzlaşmanın iyi karşılanmadığını belirten Hee, güneşli havada vücutlarının yanması sonucu siyah lekeler oluşmasını hiç sevmediklerini söyledi. Hee, "
Uzak Doğulu turistler, Anadolu turuna çıktığında Türkiye'nin güneşini yakıcı bulduğu için gezilerde mutlaka gözlük şapka, uzun kollu elbise ve şemşiye ile dolaşır. Avrupalı turistler gibi güneş altında kalarak vücudun bronzlaşmasını istemezler. Yanmaya bağlı ciltlerinde leke olmasını hiç sevmiyorlar. Özellikle Japon ve Güney Koreli bayanlarda beyaz tenli olma ayrıcalık olduğu için yanmamaya dikkat ediyorlar." diye konuştu.
Uzak Doğu turizminin öncü turizm seyahat acentesi İstanbulpa'nın turist rehberi Leyla Özdemir, Çin,Kore ve Japon turistlerin Avrupalı turistler gibi deniz kenarında şezlonglara uzanarak güneşlenme yerine güneşten yanmamak için korunmayı tercih ettiklerini söyledi. Hee, Japon, Çin ve Güney Koreli turistlerin güneş yanığına bağlı vücutlarında siyah lekeler oluşmaması için Anadolu varlıklarını tanıma turları ve tarihi ören yerleri ziyaretlerini şapka takarak ve şemsiye ile dolaştıklarını kaydetti. Özdemir, "Uzak Doğulu turistlere, yaz sıcağı yakıcı geliyor. Güneşte vücutlarının yanmasından korkuyorlar. Japon ve Güney Koreli bayanlar beyaz tenli olmayı ayrıcalık görüyor. Sıcak havada yanmamak için çoğu zaman tarihi ören yerlerini gün doğumu ve gün batımında yapıyorlar. " şeklinde konuştu.
Güney Koreli öğretmen Cha Park, Uzak Doğulu turistlerin Avrupalı turistler gibi vücutlarını güneş altında kalarak bronzlaşmayı sevmediğini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Türkiye'ye daha fazla sayıda Japon, Çin ve Güney Koreli turist gelmesi için her yıl Pekin, Seul ve Tokyo'da özel çalışma yaptıklarını söyledi. Uzak Doğulu turistlerin tatil tercihinin kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik olduğunu belirten Dr. Arıcı, Japon, Çin ve Koreli turistlerin Avrupalı turistler gibi güneşlenme yerine hassas olan ciltlerinin yanmaması güneşten şemşiye ile dolaşarak korunduğunu kaydetti.
Yorum Yazın