Dolar 34,0588
%0.24
Euro 37,6321
%-0.1
Altın 2.733,430
%0.19
Bist-100 9.799,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güney Kore: Kuzey Kore dialoga açık olmalı

Güney Kore: Kuzey Kore dialoga açık olmalı

Güney Kore Birleştirme Bakanlığı Sözcüsü Kim Hyung-seok, Kuzey Kore’nin diyalog çağrılarına cevap vermesi gerektiğini söyledi. Kuzey Kore’nin Güney Kore’nin diyalog çağrılarını reddetmesi, Seul yönetimini hayal kırıklığına...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 10:05
Güney Kore Birleştirme Bakanlığı Sözcüsü Kim Hyung-seok, Kuzey Kore’nin diyalog çağrılarına cevap vermesi gerektiğini söyledi. Kuzey Kore’nin Güney Kore’nin diyalog çağrılarını reddetmesi, Seul yönetimini hayal kırıklığına uğrattı.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, ortak sanayi bölgesinde kalan ürünlerin ülkeye geri getirilmesi için Kuzey Kore ile görüşme yapılmasını istemişti. Pyongyang yönetimi ise dün akşam saatlerinde Güney Kore’nin diyalog tekliflerini reddetmişti.

Sabah saatlerinde basın toplantısı düzenleyen Güney Kore Birleştirme Bakanlığı Sözcüsü Kim Hyung-seok, Kuzey Kore’nin diyalog teklifini reddetmesi üzerine açıklamada bulundu. Amaçlarının ortak sanayi bölgesinde fabrikaları olan işletmecilerin zararlarını en asgari seviyeye indirmek olduğunu ifade eden Sözcü Kim, Kuzey Kore’nin diyalog çağrılarına kapalı olmasının üzücü bir durum olduğunu düşündüğünü ifade etti. Kim, “Bölgede yatırımı olan işadamalarının mağduriyetlerini azaltmamız için Kuzey Kore’nin diyalog kapısına gelmesi lazım.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.