Dolar 34,2783
%0.33
Euro 37,5305
%0.02
Altın 2.929,850
%1.4
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güney Kore ile Kuzey Kore’nin sınırda gerçekleştirdikleri görüşme sona erdi

Güney Kore ile Kuzey Kore’nin sınırda gerçekleştirdikleri görüşme sona erdi

Geçtiğimiz aylarda bir görüşme teşebbüsünde bulunan Güney Kore ile Kuzey Kore, mevki probleminden dolayı görüşememişti. Görüşme bugün iki ülke sınırdaki Panmoonjeom köyünün Kuzey Kore tarafındaki Birleşme Binası adlı yerde başladı....

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 14:54
Geçtiğimiz aylarda bir görüşme teşebbüsünde bulunan Güney Kore ile Kuzey Kore, mevki probleminden dolayı görüşememişti. Görüşme bugün iki ülke sınırdaki Panmoonjeom köyünün Kuzey Kore tarafındaki Birleşme Binası adlı yerde başladı. Normalde saat 10.00’da başlamasına karar verilen görüşme, Güney Koreli heyetin Kuzey Kore tarafına geçişinde yaşanan aksaklıklardan dolayı 1 saat 45 dakika gecikti. Öğle arasından sonra ise 28 dakika süren ikinci toplantı faslından sonra görüşme sona erdi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, görüşme ılımlı bir havada geçti. Görüşmenin ana gündemini Keasong Sanayi Bölgesi’nin nihai durumu oluşturdu. Alınan bilgiye göre, iki taraf da bir an evvel gerekli ön çalışmaların yapılıp, tekrar bölgenin eski haline gelmesi konusunda fikir birliği sağladı. Güney Kore tarafı ise bununla beraber bölgede işletmeleri olan işadamlarının bölgede üretimi tamamlanmış ürünlerini geri almalarının sağlanmasını istedi. Kuzey Kore tarafı ise makinaların geri alınmaması halinde teklifin makul olduğunu ifade etti.

Keasong Sanayi Bölgesi’nin durumu hakkında hemen hemen görüş birliğine varan iki tarafın başka konular üzerinde de ana hatları ile görüştükleri ifade edildi. Güney Kore tarafı, artık Kore Yarımadası’nda bir güven ortamının tesisi için ellerinden geleceklerini yapacaklarını taahhüt ettiği bildirildi.

Öte yandan Güney Koreli heyetin yaklaşan muson yağmurlarından dolayı Kuzey Kore’de yaşanabilecek felaketlerin engellemesi için gerekli teknik desteği verebileceklerini söylediği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.