Dolar 34,2597
%0.05
Euro 37,5810
%-0.15
Altın 2.878,840
%-0.28
Bist-100 8.942,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güney Koreliler, fakir aileler için hamur açıp, gözleme yaptı

Güney Koreliler, fakir aileler için hamur açıp, gözleme yaptı

Bursa’da, ihtiyaç sahibi aileler yararına düzenlenen kermese katılan Koreliler önce geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan yaprak sarması ve baklavanın tadına baktı, ardından ellerine oklava alıp, gözleme açtı....

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 11:30
Bursa’da, ihtiyaç sahibi aileler yararına düzenlenen kermese katılan Koreliler önce geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan yaprak sarması ve baklavanın tadına baktı, ardından ellerine oklava alıp, gözleme açtı.

    Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Bursa Şubesi, yoksul aileler yararına dernek binasında kermes düzenledi. Kermeste oyuncaktan giyim eşyasına, gözlemeden yaprak sarmasına kadar birçok malzeme ve gıda maddesi satışa çıkarıldı. İhtiyaç sahibi ailelere destek amacıyla kermese Güney Kore yatırımıyla Bursa’ya kurulan bir otomotiv çelik firması üst düzey yöneticileri de katıldı. Posco TNPC AŞ Genel Müdürü Cheal Min Kim, Finans Müdürü Tae Bang Chung ile şirket çalışanları Hyeryan You, Jongsun Baek önce yaprak sarması ve baklavanın tadına baktı. Çay ve ayranla birlikte Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerini tadan Koreliler, ardından gözleme yapan kadınların yanına gitti. Önce eldiven ve önlük giyen Koreliler, ellerine oklava alıp gözleme açtı. Güney Koreliler’in gözleme açma performansı 40 yıllık gözleme ustası kadınlardan da tam not aldı.

    Hayatında ilk kez gözleme açtığını belirten Posco TNPC AŞ Genel Müdürü Cheal Min Kim, ilk defa hamur açıyorum, ama alışırım diye düşünüyorum. Yapmaya çalışıyorum. Dünyada çok yerde fabrikası olan bir şirketiz. Şirketin amacı sadece kar etmek değil, şirket olarak yerel topluma katkıda bulunmak. Sosyal sorumlulukları yerine getirmek şeklinde düşünüyoruz. O yüzden mutluyuz2 dedi. Türk mutfağını çok sevdiğini belirten Genel Müdür Kim, baklava ve lokum gibi tatlılar olmak üzere birçok lezzeti çok beğendiğini söyledi. Genel Müdür Kim, kendisinden Türkçe kelime söylemesini isteyen gazetecilere de ‘Hayırlı olsun’ demekle yetindi.

    Türkçe olarak ‘inşallah’ diyen Finans Müdürü Tae Bang Chung ise “Kore’de de gözleme benzeri bir yemek var o yüzden yapabiliyorum diye düşünüyorum. Ama hamur açma şekli biraz farklı bizimkiyle. Aslında çok daha sık bu tür programlara gelmek istiyoruz, kermese katılmak benim için çok mutluluk verici. Fakirlere yardım için elimden geleni yapacağım.” diye konuştu. Kadınlarla birlikte gözleme açan Hyeryan You da geçen sene de kermese gelip, gözleme yaptığını kaydetti. Güney Korelilerin performansı kermeste alışveriş yapan kadınların da takdirini kazandı.

    500 AİLEYE YARDIM YAPIYORUZ

    Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Bursa Şubesi Başkanı Osman Arıcı, kermesi geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Arıcı şunları kaydetti: “Gönüllülerimizin bu işte katılımcı olmaları sebebiyle kermesi geleneksel hale getirdik. Toplumun her kesimine ulaşmasını istedik. Tanıtım amaçlı da yapıyoruz. Kısmi de olsa bir gelir elde ediyoruz. Koreli bir firmamız bize düzenli yardım yapıyor. Bizi internette bulmuşlar. Biz de kendilerini ziyarete gittik. Çok çalışkan ve verimli insanlar. Bizim geleneksel yapımızı görmek için hamur açtılar, gözleme yaptılar. Çok uzun zamandır faaliyetteyiz. Yaklaşık 500 ailemize 7 çeşit yardımda bulunuyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.