Dolar 34,2090
%0.01
Euro 37,8437
%0.18
Altın 2.925,820
%-0.13
Bist-100 9.126,00
%-2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gurbetçiler, Almanya’da okuyup Atatürk Üniversitesi diploması alacak

Gurbetçiler, Almanya’da okuyup Atatürk Üniversitesi diploması alacak

Almanya’da bulunan gurbetçi Türkler, artık Atatürk Üniversitesi (AÜ) diplomasıyla mezun olacak.Yurt dışına açılarak uluslar arası bir üniversite eğitimi vermeyi hedefleyen AÜ, Almanya'daki Fachhochschule Für Okonomie ünd Managemet (FOM)...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 13:46
Almanya’da bulunan gurbetçi Türkler, artık Atatürk Üniversitesi (AÜ) diplomasıyla mezun olacak.

Yurt dışına açılarak uluslar arası bir üniversite eğitimi vermeyi hedefleyen AÜ, Almanya'daki Fachhochschule Für Okonomie ünd Managemet (FOM) Üniversitesi ile protokole imza attı. Bu protokolle FOM’da eğitim gören Türk öğrencilere AÜ diploması verilecek. Uygulama şimdilik 3 fakülteyi kapsıyor. AÜ Rektörü Hikmet Koçak bunun ilerleyen yıllarda daha da artırılabileceğini söyledi.

Yabancı öğrencilere hizmet vermenin yanında yurt dışında bulunan gurbetçi ailelere de ulaşmak istediklerini kaydeden Koçak, bundan dolayı Almanya’da bu hizmeti FOM ile birlikte vereceklerini açıkladı. Koçak, “Çalışma Ekonomisi, İş Hukuku, İşletme Bölümü Uluslararası İşletme ve İşletme Yönetimi anabilim olmak üzere üç bölümde öğrenci olacağız.” dedi. Protokolü Yüksek Öğrenin Kururumu’na sunacaklarını ifade eden Koçak, Almanya ve Avrupa’dan 2013-2014 eğitim döneminde öğrenci alacaklarını kaydetti.

FOM’un yöneticisi Prof. Dr. Burghard Hermeier ise konuşmasına AÜ’ye övgülerde bulunarak başladı. Hermier, “Bu protokolle Almanya’da yaşayan Türk çocuklarına eğitim verecek bir ortam oluşturmak istiyoruz. Onlara Almanya’daki standart eğitim için yüzde olarak büyük bir yer tutmakta. Bu yüzden onlara böyle bir şansı tanımak istiyoruz. Bizim deneyimimize göre özellikle Türkiye kökenli öğrencilere bu eğitim fırsatı sunulduğunda başarılı olduklarını, hırslı olduklarını ve eğitimi çok ciddiye aldıklarını görmekteyiz ve bunu birlikte yapacağımız iş birliği ile gerçekleştirmek istiyoruz. FOM'a kayıt olacak öğrencilere sadece Almanya’daki standart eğitimi değil aynı zamanda AÜ’nün güçlü müfredatıyla eğitim vermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Rektörlükte gerçekleşen toplantının ardından taraflar protokole imza attı. Koçak, Hermeier'e Erzurum'u tanıtan bir kitap ve kahve fincanı hediye etti. FOM’a ait kravatları Koçak’a takdim eden Hermeier ise “Almanya’ya bir dahaki gelişinizde bu fincanlarda kahve ikram edeceğiz.” şeklinde karşılık verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.