Dolar 34,0743
%0.04
Euro 37,9459
%0.11
Altın 2.808,360
%0.2
Bist-100 9.774,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gurbetçiler, sılada Ramazan’ın tadına varıyor

Gurbetçiler, sılada Ramazan’ın tadına varıyor

Konya’nın Kulu ilçesinden Avrupa ülkelerine göç eden gurbetçiler son 4 yıldır izinlerine denk gelen Ramazan ayını memleketlerinde geçiriyor. Gurbetçiler, 'sılada Ramazan ayının tadı başka oluyor' ifadelerini kullanıyor. Gurbetçilerden...

  • Ege Postası
  • 26.07.2013 - 12:44
Konya’nın Kulu ilçesinden Avrupa ülkelerine göç eden gurbetçiler son 4 yıldır izinlerine denk gelen Ramazan ayını memleketlerinde geçiriyor. Gurbetçiler, 'sılada Ramazan ayının tadı başka oluyor' ifadelerini kullanıyor.

Gurbetçilerden Şuayip Gül (35), son yıllarda Ramazan ayını, yaz aylarına rastlaması nedeniyle memleketi Kulu’da geçiriyor. Ramazan ayının Türkiye’de çok farklı hissedildiğini ifade eden Gül, Danimarka’da işçi olarak çalışıyor. Danimarka’da doğan Şuayip Gül, Ramazan ayının Avrupa’da da güzel geçtiğini ama Türkiye’de çok farklı hissedildiğini ifade etti. Gül, "Türkiye’de insanlar her ne kadar eski Ramazanları özlese de bizim için çok farklı anlamlar ifade ediyor. Minarelerden yükselen akşam ezanlarıyla sokaklara kurulmuş iftar sofralarında oruç açmak çok farklı bir duygu." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.