Dolar 34,2443
%0.3
Euro 37,6239
%-0.39
Altın 2.912,210
%-0.13
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gurbetçilerin dönüş yolu çile yolu oldu

Gurbetçilerin dönüş yolu çile yolu oldu

Gurbetçi vatandaşların, Avrupa ülkelerine doğru yolculuğu çile yolculuğuna dönüştü. Avrupa'nın farklı ülkelerinden Türkiye'ye rahat giriş yapan gurbetçiler, tatillerini tamamladıktan sonra dönüş yapmaya başladı. Bir anda sınır...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 15:16
Gurbetçi vatandaşların, Avrupa ülkelerine doğru yolculuğu çile yolculuğuna dönüştü. Avrupa'nın farklı ülkelerinden Türkiye'ye rahat giriş yapan gurbetçiler, tatillerini tamamladıktan sonra dönüş yapmaya başladı. Bir anda sınır kapılarına yönelen gurbetçiler, kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Bulgaristan sınırındaki inşaat çalışmaları ve gurbetçilere yönelik sıkı denetim uygulaması, gümrük kapılarına giden uluslararası yollarda geçmiş yıllarda yaşanan manzaraların yeniden yaşanmasına neden oldu. Kapıkule’ye giden yollarda oluşan uzun araç kuyruğu Edirne yol ayırımına kadar ulaştı. Yeni gurbetçilerin de ilave olmasıyla birlikte Kapıkule yolunda araç kuyruğu 11 kilometreyi geçti. Gurbetçilere dönüş yolunun çileye dönüştüğü bir başka gümrük kapısı ise İpsala oldu. Türkiye’yi Yunanistan’a bağlayan sınır kapısından çıkış yapmak isteyen gurbetçiler, burada da 17 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Hamzabeyli Gümrüğü önünde ise 4 kilometre küçük araç, 6 kilometre ise TIR kuyruğu oluştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.