Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güroymak Kaymakamlığı'ndan, Başkan Özkan hakkında savcılığa suç duyurusu

Güroymak Kaymakamlığı'ndan, Başkan Özkan hakkında savcılığa suç duyurusu

Bitlis Güroymak Kaymakamlığı, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarına açıklamalarda bulunarak, ilçe emniyet müdürlüğünün uyuşturucu kullanımına göz yumduğunu iddia eden Güroymak Belediye Başkanı Emin Özkan hakkında savcılığa...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 19:42
Bitlis Güroymak Kaymakamlığı, geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarına açıklamalarda bulunarak, ilçe emniyet müdürlüğünün uyuşturucu kullanımına göz yumduğunu iddia eden Güroymak Belediye Başkanı Emin Özkan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başkan Özkan’ın iddiaları üzerine yazılı açıklama yapan Güroymak Kaymakamlığı, yapılan açıklama ve iddiaların asılsız olduğunu belirterek, Başkan Özkan hakkında ilçe cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Başkan Özkan, yapmış olduğu asılsız iddialarla kurumları zan altında bırakmak istiyor. Belediye başkanı tarafından yapılan açıklamada temel görevi sorumluluk alanı içinde halkın huzur içinde yaşamını temin etmek olan emniyet teşkilatımızın gençlerimizi suç işlemeye bizzat yönlendirdiği, uyuşturucu tüketimini teşvik ettiği gibi edep sınırları aşan, mesnetsiz ifadeler yer almıştır. Görevini özveriyle yerine getiren polisimize karşı atılan bu iftiralara karşı kaymakamlığımızca 10 Temmuz 2013 günü Güroymak Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuş olup gerekli tüm yasal yollar takip edilecektir.” denildi.

Açıklamanın devamında, ayrıca, ilçede uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar da anlatıldı. İlçede uyuşturucu madde ile mücadeleyle ilgili yapılan çalışmalar ise şöyle sıralandı: “Emniyet birimlerimizce 2012-2013 yıllarında uyuşturucu ile mücadele kapsamında birçok çalışma yapılmıştır. Bunlardan bazıları ise şunlardır: “İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce ilçemizde faaliyet gösteren lise öğrencilerine yönelik olarak suçlarla mücadele, suçlardan korunma, uyuşturucu kullanımını zararları gibi konularda, 2000 öğrencimize seminer verilmiştir. Suça karışan gençlerin aileleri bizzat ziyaret edilerek bu gençlerimizin topluma kazandırılması yönünde çalışmalar yürütülmüştür. Özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde görev gereği ekipler faaliyette bulunmuş okul çevrelerinde emniyet tedbirleri aldırılmıştır. İlçemizin çeşitli noktalarında bulunan metruk, inşaat halindeki binalar ile üst geçitler, dere yatağı, mezarlık çevreleri kontrol altında tutulmaya çalışılmış, yapılan kontroller neticesinde 30 gram esrar maddesi ele geçirilmiş, 16 şahsa “uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak” suçundan işlem yapılmıştır. İlçe genelinde 5 ayrı adreste yapılan operasyonlarda ise 500 adet kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Bitlis Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2013 yılında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarda toplam 30 ayrı yakalamada 41 şahıs hakkında“ uyuşturucu madde kullanma ve bulundurmak” suçundan işlem yapılmış, 13 şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır. Gerçekleştirilen bu 30 ayrı yakalamada 35 kilo 465 gram eroin, 7 kilo 440 gram esrar, 721 adet kenevir bitkisi 29,70 gram kenevir tohumu, 58 gram afyon sakızı, 4 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.”

İlçede uyuşturucuyla mücadelenin titiz şekilde devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Yukarıda özetlenen çalışmalardan da anlaşılacağı üzere uyuşturucuyla mücadele konusunda emniyet birimlerimizce çok önemli çalışmalar yürütülmektedir. Bunlara rağmen sorumluluk sahibi bir zihinden seyirci kalındığı, hatta teşvik edildiği yönünde bir açıklama yapılması mümkün değildir. Kaldı ki önemli bir sosyal sorun olan uyuşturucu kullanımının sadece kolluk kuvvetlerinin çalışmalarıyla önlenebilmesi mümkün görünmemektedir. Bu konuda belediyeler dahil, devletin tüm organlarına, sivil toplum örgütlerine siyasi partilere ve halkımıza önemli görevler düşmektedir. Ancak topyekûn bir mücadele ile önemli bir sosyal sorun alanı olan uyuşturucu kullanımının önüne geçilebilir. Bu noktada Güroymak Belediye Başkanlığı'nca bugüne kadar herhangi bir ihbar, şikayet, işbirliği önerisi vb. kaymakamlığımıza iletilmemiş olsa da uyuşturucu kullanımının önüne geçilebilmesi adına yapılabilecek her türlü hayırlı hizmette işbirliğine açık olduğumuzu tüm Güroymak ve Bitlis kamuoyuna duyuruyoruz. Sorunlar, dolaylı yollardan ve kamuoyu nezdinde polemiklere sebep olarak değil, ancak birlikte çalışarak, somut adımlar atarak çözülebilir.”



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.