Dolar 34,1938
%0.09
Euro 38,1640
%0
Altın 2.894,460
%-0.88
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven cevap alamamaktan şikayetçi!

Güven cevap alamamaktan şikayetçi!

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Adalet Bakanı'na kadına şiddet konusuna bakacak savcıların özel eğitim almalarıyla ilgili 14 aydır cevaplanmayan önergesinde sorduğu soruların cevaplarını basında çıkan haberlerden aldığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 23.10.2012 - 09:26
  İZMİR -CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, kadına karşı şiddetin önlenmesinde polis ve savcıların eğitimlerinin de öneminden yola çıkarak 1 Ağustos 2011 tarihli soru önergesiyle Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e sorduğu sorulara hala cevap alamadığını belirtti. Güven konuyla ilgili gelişmeleri ise basından takip ettiğini ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kadına Yönelik Şiddet Bürosu kurarak 3 özel savcı görevlendirdiği haberlerini gördüğünü kaydederek, “Sayın Adalet Bakanı çalışma ve eğitimleri tamamladığına göre sorularımı da herhalde en kısa zamanda bu çalışmalarını örnek vererek cevaplandıracaktır. Böylece İstanbul'da görevlendirilen bu 3 özel savcının eğitim alıp almadığı belirsiz de olsa 14 ay sonra sorularıma eğitim de verdik diyerek,cevaplandırmış olur” dedi.

TOPLUM SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ DEĞİL Mİ'

'Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Polisin Rolü ve Uygulanabilecek Prosedürler Eğitimi Projesi Protokolü' eğitimlerinin gerçekleştirildiği yönündeki ifadeler üzerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in sözlü olarak cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde kadına yönelik ve aile içi şiddet kapsamına giren suçlara bakan özel eğitimli savcıların olmasının toplum sağlığı açısından gerekli olup olmadığının üzerinde durduğunu hatırlattı. Güven, “1 Ağustos 2011 tarihinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından sözlü olarak yanıtlanması istemiyle gönderdiğim kadına yönelik şiddet konusunda polis ve savcıların özel bir eğitim almalarıyla ilgili soru önergem yanıtlanmadı. Bu arada Basından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın taciz ve tecavüz vakalarında, kadına şiddet bürosunun kurulduğunu ve şikayetlerin bu büro kapsamında görevlendiren 3 özel savcıya yönlendirilmeye başlandığı haberlerini okuduk. Demek ki Sayın Adalet Bakanı Ergin, ancak 14 ay sonra çalışmalarını bitirmiş görünüyor, artık sorularımı da 'olumlu' olarak 14 ay sonra yanıtlar. Ancak hatırlanması gereken kadına şiddet, taciz olayları yalnızca İstanbul’a has değil. Acaba Sayın Bakan’ımız diğer illeri ne zaman hatırlayacak'” ded

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.