Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven, döner sermaye çıkmazını Meclis’e taşıdı

Güven, döner sermaye çıkmazını Meclis’e taşıdı

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, kamuda çalışan ve kurumunda döner sermaye sistemi olmadığı için mağdur olan sağlık çalışanlarının haklarını Meclis’e taşıdı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde ‘ücret eşitliğinin’ ihlaline vurgu yaptı.

  • Ege Postası
  • 10.05.2014 - 09:51
İZMİR- Durumun eşitlik hakkı ihlali olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Güven, “Döner sermayesi olmayan kurumlarda çalışan ve tazminatları emsallerine göre düşük olan sağlık çalışanlarının bu durumu Uluslararası Çalışma Örgütü’nün ‘Eşit Değerde İş İçin Erkek ve Kadın İşçiler Arasında Ücret Eşitliği Hakkında Sözleşmesi’nin tarafı olan ülkemizde Anayasa’nın 90’ıncı maddesinin son fıkrasına göre kanun hükmünde sayılan ‘eşit değerde iş için ücret eşitliği’ ve Anayasa’nın 10’uncu maddesinde yer alan ‘kanun önünde eşitlik’ ilkelerine aykırıdır” dedi.
 
TAZMİNATLAR EŞİTLENMELİ
Sistem dışı çalışan kamu çalışanlarının tazminatlarında eşitsizlik bulunduğu bilgisini paylaşan Prof. Dr. Güven şu çarpıcı örneği verdi: “Sosyal Güvenlik Kurumu fatura inceleme ihtisas komisyonlarında,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nde, Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü’nde ve askeri hastaneler gibi kurumlarda sistem dışı çalışan sağlık çalışanlarının tazminatları, diğer döner sermayesi olmayan kamu kurumlarında sistem dışı çalışan sağlık çalışanlarının tazminatlarından daha yüksektir. Bu mağduriyetin giderilerek, eşit işe eşit ücret ilkesi gereği tazminatların yükseltilmesi gerekmektedir.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.