Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de 19 mayıs coşkusu

Güzelbahçe’de 19 mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Güzelbahçe’de de törenlerle kutlandı.

  • Ege Postası
  • 19.05.2015 - 11:25
İlk tören sabah ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı okulların Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından Güzelbahçe Belediyesi’nin organizasyonuyla ikinci bir tören yapıldı. Kalabalık bir vatandaş kitlesinin katıldığı çelenk sunma töreninde, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bazı STK’ların başkan ve yöneticvileri hazır bulundu.

Törende konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “19 Mayıs’ta ulusal kurtuluş savaşı için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başka ulusların topraklarını işgal etmek için değil, kendi vatan topraklarını korumak için savaş başlattı. Son yıllarda Atatürk’ü ve onun eserlerini unuttarmaya çalışıyorlar. Bayramları halktan kaçırarak seminer salonlarında kutluyorlar. Oysa bu bayramlar sadece bir kesimin değil tüm ulusun bayramı. Bu bayramları meydanlarda coşku içinde kutlamak gerekir. Bugün burada çelenk koyuyoruz ama başta Atatürkçü Düşünce Derneği olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü ve siyasi parti bu çelenk koyma törenlerine bile katılma zahmetinde bulunmuyor.Oysa tüm siyasi partilerin ve STK’ların tüzüklerinde Atatürk’e ve onun eserlerine sahip çıkacaklarına dair madde vardır” dedi.
İnce, tüm yurttaşları 7 Haziran’da yapılacak seçimde özgürlüklerine, demokrasiye, Atatürk devrim ve ilkelerine sahip çıkacak siyasi partiye oy vermeye çağırdı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri İMKB okulun salonlarında devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.