Dolar 34,1918
%0.03
Euro 38,1267
%0.09
Altın 2.898,940
%0.11
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de 8 mart etkinliği beğeni topladı

Güzelbahçe'de 8 mart etkinliği beğeni topladı

Güzelbahçe Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit, tarihsel süreçte kadınların yaşantısını anlattı.

  • Ege Postası
  • 09.03.2016 - 10:40
İZMİR - Günümüzde Türkiye’de ve dünyada kadın olmanın zor olduğuna dikkat çeken Başyiğit, “Güçlü olanın ayakta kaldığı bir dünyada yaşıyoruz. Bugün Türkiye’de hala 1500’lü yıllarda şeyhülislam verdiği fetvaların benzeri fetvalar veriliyor. Okullarda dini eğitim mi yapılsın, yoksa pozitif bilimler mi öğretilsin diye tartışılıyor. Geçmişte kadınların sokağa çıkması, yüzünü açması, renkli çarşaf giyip giymesi yasaklanırken, bugün de benzer tartışmaların yapılması nereden nereye geldiğimizin somut göstergesidir.” dedi.
Son 13 yılda 5400 kadının eşleri, sevgilisi, erkek kardeşi veya babası tarafından öldürüldüğüne ve sadece bu yılın ilk iki ayında 64 kadının cinayete kurban gittiğine dikkat çeken Başyiğit, “Kadınının kurtuluşu için erkeğin desteğine ihtiyaç var. Bu nedenle anneler erkek çocuklarını yetiştirirken adam gibi yetiştirsin ve adam olsunlar” diye konuştu.

TİYATRO GÖSTERİSİ İLGİ GÖRDÜ
Başyiğit’in konuşmasının ardından kadınların toplumsal hayattaki yerini konu alan bir tiyatro gösterisi sahnelendi. Serkan Fırtına’nın yazıp, Selin Akın’ın yönettiği “Biz Kadınlar” adlı oyunda Güzelbahçe Belediye Tiyatrosu Yetişkin Topluluğu rol aldı. Oyunun sonunda Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, sanatçıları kutladı, plaket ve çiçek verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.