Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de festival zamanı

Güzelbahçe'de festival zamanı

Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği Deniz Festivali başladı.

  • Ege Postası
  • 25.06.2014 - 11:52
İZMİR- Renkli görüntülerin yaşandığı festivalin açılış törenine Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, STK başkan, temsilcileri ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.
Festival, 1. Liman'daki Atatürk Anıtı'nı önünde İ.B.B Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı ve saygı duruşu, denize bırakılması ve yedi pare top atışı yapılarak başladı. Üç gün sürecek olan Deniz Festivali'nin başlaması nedeniyle bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye

Başkanı Mustafa İnce şunları söyledi:
“İlk okulda  hepimize öğretilen ilk temel coğrafi bilgi ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olduğudur. Evet... Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Ancak, biz denizlerimize yeteri kadar önem vermiyoruz. Yani, hem deniz canlılarının tüketimi, hem de deniz taşımacılığı açısından ülkemiz ne yazık ki çok gerilerde kalmış durumda. Örneğin; Türk insanı yeteri kadar balık tüketmiyor. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Türk insanı balık yemiyor. 4 bin 500 deniz mili kıyı şeridi olan ülkemizde  ne yazikki balık tüketimi çok az. kişi başına yıllık balık tüketimi 8 kiloyu bile bulmuyor. Oysa; kişi başına yıllık balık tüketimi dünya ortalaması 17, Avrupa birliği ülkelerinde 25, Japonya'da 70, İzlanda'da 90 kilogram. Nedense biz balığı sadece akvaryumda seviyoruz. Balık yiyen, balıkla beslenen toplumların ne kadar sağlıklı oldukları da unutulmamalıdır. Türkiye denizleri arasında Ege Denizi'nin tür çeşitliliği bakımından Akdeniz ile birlikte Marmara ve Karadeniz'e oranla daha zengin.”
Geçen yıl Gezi olayları nedeniyle festivali düzenlemediklerini, bu yıl da Ramazan ayına denk düştüğü için 1 Temmuz'da yapılan festivali bir hafta öne aldıklarını söyleyen İnce, “Festival boyunca çeşitli konserler, yarışmalar ve su sporları etkinliklerimiz olacak. Amacımız, Güzelbahçe'nin denizini, balığını tanıtmak” dedi.

POP ORKESTRASINDAN KONSER
Konuşmadan sonra bando eşliğinden 1. Liman'dan vapur iskelesine kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Gece Pazarı'nın kurulduğu Vapur İskelesi'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası muhteşem bir konser verdi, izleyenler keyifli saatler yaşadı.
Festival bu akşam (25 Haziran), 1. Liman'daki yemek yarışması, 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreni ile Gece Pazarı'nın kurulduğu vapur iskelesinde Ataol Behramoğlu'nun şiir dinletisi ve Serap Yenici'nin konseri ile devam edecek.
Yarın (26 Haziran) akşamı ise sahilde çeşitli spor etkinlikleri gerçekleştirilecek. Akşam da Yolcu Bilginç yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu konser verecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.