Dolar 34,2706
%0.06
Euro 37,3550
%-0.1
Altın 2.913,530
%-0.13
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de hastane sorunu Meclis'e taşındı

Güzelbahçe’de hastane sorunu Meclis'e taşındı

Güzelbahçe’de son günlerde gündemin başında yer alan hastane sorunu bu kez meclise taşındı.

  • Ege Postası
  • 21.07.2013 - 12:21
İZMİR-Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan tarafından gündemde çeşitli platformlarda izi tutulan, Güzelbahçe’nin tam teşekküllü bir hastane  yapılması sorununda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ döneminde Güzelbahçe’de hastane yapılmasına ilişkin yazılı soru önergesi vermiş, fakat bakanlık önergeye olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt vermemişti. Daha sonra hastane sorununun peşini bırakmayan CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli tekrar bir yazılı soru önergesi hazırlayarak yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle önergeyi meclis başkanliğına verdi.
 
CHP İzmir Milletvekili Türeli’nin yeniden soru önergesi hazırlaması üzerine konuşan Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Gürkan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Güzelbahçe Değişim Derneği olarak farklı platformlarda yürüttüğümüz, tam teşekküllü Güzelbahçe Hastanesi mücadelesine, CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'nin destek vermesi ve meclis gündemine taşıması, Güzelbahçe halkında büyük bir memnuniyet yaratmıştır” dedi.
 
İmza kampanyası başlatılacak
 

Hastane sorunun daha da üzerine giderek bir imza kampanyası başlatan Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Gürkan “Bu işin peşini bırakmayacağız. Bugünden itibaren dev bir imza kampanyasına başlıyoruz. 10.000 Güzelbahçe'linin imzasını almayı hedefliyoruz. Bu imzaları Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne ve siyasi parti genel merkezlerine ulaştırmayı düşünüyoruz. Güzelbahçe'nin hastane sorununu sağır sultana bile duyurana kadar aktivitelerimize devam edeceğiz. Güzelbahçe’de tam teşekküllü bir hastane yapılması için 22 Temmuz Pazartesi günü başlatacağımız imza kampanyasında, "sağlık hizmetleri en temel insan hakkıdır" fikrini ön plana çıkartacağız” dedi.
 
Yapılacak imza kampanyasına Güzelbahçe ve diğer tüm çevrenin desteğini beklediğini belirten Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Gürkan “İzmir'in en gözde ilçesi Güzelbahçe'de yaşayan 30.000 insan sağlık hizmetinden mahrum durumda. Aslında Güzelbahçe'nin tam teşekküllü hastane için 2 adet arsası da var. Birincisi tapusu belediyeye ait olan arsa, siteler mahallesinde, 404 ada, 1 parselde ve yaklaşık 16.000 m2 büyüklüğünde. Bu arsaya tam teşekküllü hastane yapılabilmesi için imar durumu da onaylanmış durumda. Tam 35.000 m2 kapalı alanı olan bir hastane yapılabilmesinin önünde hiçbir engel yok. Diğer arsa ise Güzelbahçe'nin Acemdere bölgesinde ve mülkiyeti büyükşehir belediyesine ait. Ama sağlık tesisi yapılması için yıllar önce, bir vakfa 49 yıllığına tahsis edilmiş durumda. Ama bu iki sağlık tesis alanına da bir çivi çakılmış değil. Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait 2015 yılına kadar, sadece İzmir'e 1 milyar TL sağlık yatırımı yapılacağını açıklamıstı. İzmir'i Türkiye'nin ve bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri haline getireceklerini de vurgulamıştı. Güzelbahçe'nin payına düsen kamu yatırımlarınında ilemize yapılmasını istiyoruz. Önceliğimiz bir sağlık tesisidir. Ayrıca önümüzdeki kasım ayında yapılacak EXPO 2020 seçimlerindenönce  Güzelbahçe'ye tam teşekküllü hastane projesinin  gündeme alınmasını ve Kasım ayından önce tam teşekküllü bir devlet hastanesinin temelinin atılmasını ümit ediyorum” dedi.
 
Güzelbahçe’de yapılması istenen hastane için Güzelbahçe halkı Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan ve İzmir milletvekilinin soru yönergesi hakkında bakın ne diyor'

Emre Özel (İzmir İl Genel Meclis Üyesi): Biliyorsunuz belediyenin ayırdığı 16 bin metrekare bir alan var. Milletvekilimiz Rahmi Aşkın Türeli’de Sağlık Bakanlığı’nın cevaplaması için bir soru yönergesinde bulundu, bunu daha evvelde vermişti. 30 bin nüfus var, Güzelbahçe halkı oraya bir devlet hastanesi istemektedir. Güzelbahçe’deki sivil toplum örgütleri de hastane yapılmasını istedi. Sayın vekilimiz de bu konuyu mecliste dile getirdi. Diğer tüm arkadaşlarla beraber bu konuda son derece özen gösteriyoruz.

Alpay Kandemir (CHP Güzelbahçe Meclis Üyesi) : Belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızla ve belediye başkanımızla ortak olarak almış olduğumuz bir karar var. Biz bu kararımızın arkasındayız. Meclisle irtibat halindeyiz, acil poliklinikliği olan tam teşekküllü olan bir hastaneye ihtiyaç var, eğer hastane yan dallara hitap eden onkoloji veya diş hekimliği ile kalacaksa bu acil ihtiyacın önüne geçmektedir.

Ahmet Yaşoğlu (Tezgahtar) : İyi ki böyle bir çalışma başlamış, burada Mustafa Gürkan’a da ayrıca teşekkür etmek lazım. Burada böyle bir çalışma olması gerekiyordu, biz zaten sesimizi bir türlü duyuramadık, daha da ne hastane ne de taş konurdu burada. Mustafa Gürkan sağolsun bunu dile getirmiş, ona teşekkür ediyorum.

Hayati Süzer (Muhasebe elemanı) : Etkili bir çalışma olduğuna inanıyorum. En yakın hastane bize gerekli müdahale için yetişebilinecek bir konumda değil. Bir hastamız olduğunda ambulans çağırıyoruz, sağlık ocağından aile hekimine gidiyorsun. onlar da 24 saat açık çalışamıyor. Bakanlıkla, meclisle kimle irtibata geçilecekse burada bir hastane şart, kim bu konuda bir çalışma yaparsa onlara minnettar kalırız.

Zeynel Tok  (Esnaf) : Çok iyi olmuş, neden bu kadar geç kalındı yerel yönetimlere sorulması lazım. Bizler hastane konusunda çok uzun zamandır bir çalışma bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı, belediye etkili bir biçimde en kısa zamanda bu konuda harekete geçmeli. Güzelbahçe Değişim Derneği bu çalışmayı tekrar gündeme getirmişti. Başkanı Mustafa Gürkan bu işin peşini asla bırakmaz.

Şerafettin Ekinci (Çiftçi) : Aslında çok geç kalındı. Yönetimlere sitem ediyoruz, onlara karşı bir tavır aldığımızdan değildir bu. Güzelbahçe’de esnaf bir arkadaşımız Mehmet Kubilay yolda hayatını kaybetti. Güzelbahçe’nin köylerinde yaşayan onlarca insan var, onların buraya ulaşımı zaten zor. O esnaf arkadaşımızda burada yakın bir hastane olmayışından müdahale yetersiz kaldı. Bu çalışmayı başlatan ve bu bununla uğraşan Mustafa gürkan'a ve başka kimler çalışıyorsa onlara teşekkür etmek istiyorum.

Orhan Dalyan (Manav) : İsabetli ve yerinde bir karar.Etrafımızda hasta insanlar var, mecburen uzak bölgelere gitmek zorunda kalıyoruz. Yönergenin yeniden hazırlanarak verilmesi ve ilgili kim varsa birlikte hareket ederek çözüm noktalarında birleşmelerini bekliyoruz.

Saffet Sucuğ (Serbest meslek) : Sağlık ocakları çok erken saatlerde kapanıyor. Bizi eczaneler mi tedavi edecek, bu çalışma için ayrıca teşekkür etmek lazım.Biz en kısa zamanda bu çalışmanın sonuçlanmasını ve Güzelbahçe’ye hastane yapılmasını istiyoruz.

Mehmet Aydeniz (Emekli) : Kalp ve tansiyon hastasıyım. Şimdi bana burda bir şey olsa, acil müdahale ekipleri yetişse bile beni en yakın hastaneye ulaştırırken bu sıkıntıyı çekecektir. Kimsenin böyle bir durumla karşılaşmasını istemem. Sağlık Bakanlığı’na giden bu yönergeyi yakından takip edeceğim.

Osman Karaboğa (Çiftçi): Hastaneyi istiyoruz, ortak bir irade olarak bu girişimleri sonuna kadar destekliyoruz. Güzelbahçe gibi özel bir noktada neden hala bir çalışma olmadı, bakanlık harekete geçmelidir.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.