Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçeliler, Üç Fidan'ı unutmadı

Güzelbahçeliler, Üç Fidan'ı unutmadı

CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 41. ölüm yıldönümü nedeniyle anma ve anlama gecesi düzenledi.

  • Ege Postası
  • 07.05.2013 - 09:21
İZMİR - CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 41. ölüm yıldönümü nedeniyle anma ve anlama gecesi düzenledi.
Güzelbahçe Belediyesi Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen anma etkinliğine Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, CHP İl Yöneticisi Fulya Türkelli, Belediye Meclis Üyesi Alpay Kandemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CHP ilçe örgütü üyesi 30 genç ile Devrim Seyrek'in yazıp oynadığı üç fidanın darağacına giden sürecini anlatan dramatize oyun, Deniz Gezmiş'in kendi sesinden savunması ve şiirlerin okunduğu gecede bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Mustafa Kemal'in devrim ve ilkeleri ışığında, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ile tam bağımsızlık için mücadele eden üç gencin anısı yaşadığımız süreçte mücadelemize örnek olsun” dedi.
CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan ise yaptığı konuşmada Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile Bursa Nutku'nu gençliğin hiç aklından çıkarmaması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Dün Denizlerin dediği gibi bu gün biz de 'yaşasın tam bağımsız Türkiye' diyoruz. Onlar korkmadı, ölüme gittiler, biz de korkmuyoruz, gelsinler öldürsünler. Mustafa Kemal ve Cumhuriyet sevdasından bizi kimse alıkoyamaz. Eşkıya ne dünyaya, ne de Türkiye'ye hükümran olacak. Devrimciler, yurtseverler, demokratlar, Atatürkçüler olduğu sürece bu ülkeyi kimse karanlığa sürükleyemeyecek, kimse bölüp parçalayamayacak.”
Gecenin sonunda izleyenler, gençleri gül yağmuruna tuttu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.